Στην Κρήτη φιλοξενούνται από σήμερα 13 Γερμανοί επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι συμμετέχοντας σε ένα τριήμερο κρητικής γευσιγνωσίας και γνωριμίας με τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα.
Στόχος είναι η ενδυνάμωση της εξωστρέφειας των κρητικών επιχειρήσεων και η αύξηση των κρητικών εξαγωγών στη γερμανική αγορά με έμφαση στα τρόφιμα τα οποία έχουν χαρακτηριστεί ως Π.Ο.Π., Π.Γ.Ε. ή βιολογικά.
Την δράση υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης μέσω της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, στο πλαίσιο υλοποίησης ευρωπαϊκού προγράμματος «THE EUROPEAN FOOD MASTERS – TASTE THE AUTHENTIC».
Οι εκπρόσωποι μεγάλων εισαγωγικών επιχειρήσεων από το Ντίσελντροφ, θα επισκεφτούν παραγωγικές επιχειρήσεις του νομού Ηρακλείου και θα πραγματοποιήσουν και εμπορικές συναντήσεις με απώτερο σκοπό την ενδυνάμωση των εξαγωγών των κρητικών προϊόντων στη Γερμανική αγορά.
Οι Γερμανοί δημοσιογράφοι θα επισκεφθούν παραγωγικές μονάδες του νησιού, καθώς και πιστοποιημένους χώρους μαζικής εστίασης έχοντας την ευκαιρία να γνωρίσουν και να καταγράψουν την ποιότητα των Κρητικών αγροτικών προϊόντων, τον τρόπο καλλιέργειας, παρασκευής και τυποποίησης τους, καθώς και τις μοναδικές γεύσεις της κρητικής κουζίνας.
Η αποστολή οργανώθηκε σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο του Ντίσελντορφ με τη συμμετοχή της γενικής προξένου της Ελλάδος στο Düsseldorf Μαρίας Σ Παπακωνσταντίνου και της γραμματέως ΟΕΥ Α’ Φρίντας Γεωργίου.