Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η ζήτηση για πτήσεις το καλοκαίρι αναμένεται να ξεπεράσει τα επίπεδα πριν από την πανδημία, αλλά οι αερομεταφορείς αντιμετωπίζουν καθυστερήσεις στην παράδοση αεροσκαφών.

Η AeroDynamic Advisory αποκάλυψε ότι οι παγκόσμιες αεροπορικές εταιρείες θα λάβουν 19% λιγότερες παραδόσεις αεροπλάνων το 2024 από ό,τι αναμενόταν.

Αρκετές μεγάλες αεροπορικές εταιρείες παγκοσμίως αναγκάστηκαν να περιορίσουν τα προγράμματα πτήσεων για να αντιμετωπίσουν τον μειωμένο αριθμό αναμενόμενων αεροπλάνων στους στόλους τους.
Άλλοι αερομεταφορείς ξοδεύουν δισεκατομμύρια δολάρια για να επισκευάσουν παλαιότερα αεροπλάνα ή πληρώνουν επιπλέον σε μισθώσεις.

«Μπορούμε να περιμένουμε μια ισχυρή απόδοση από τις αεροπορικές εταιρείες όλο το καλοκαίρι με ιδιαίτερα υψηλούς ναύλους», δήλωσε ο John Grant, αναλυτής της OAG.

Στους αερομεταφορείς των ΗΠΑ θα παραδοθούν φέτος 32% λιγότερα αεροσκάφη, κυρίως λόγω προβλημάτων με τη διαδικασία επιθεώρησης της Boeing και των επιπτώσεων από την έκρηξη του πίνακα στον αέρα τον Ιανουάριο.
Ωστόσο, το πρόβλημα ξεπερνά την Boeing, καθώς το Reuters αναφέρει ότι «έως και 650 αεροσκάφη Airbus A320neo θα μπορούσαν να καθηλωθούν το πρώτο εξάμηνο του 2024 για επιθεωρήσεις για την αντιμετώπιση ενός ελαττώματος στους κινητήρες Pratt & Whitney της RTX Corp».

Το χρονοδιάγραμμα για τον κλάδο των αερομεταφορών δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερο. Φέτος, αναμένεται να πετάξουν 4,7 δισεκατομμύρια ταξιδιώτες από 4,5 δισεκατομμύρια το 2019. Η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA) προβλέπει την ικανότητα αεροπορικών ταξιδιών θα αυξηθεί 9% φέτος.