“Δεν είμαστε σε φάση να μιλήσουμε για άνοιγμα τουρισμού από το εξωτερικό αυτή τη στιγμή”, είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας επισημαίνοντας παράλληλα πως οι βασικοί κανόνες ήδη συζητούνται αλλά τίποτα δεν έχει αποφασιστεί.

Όπως υπογράμμισε “γίνονται κάποιες διεργασίες και κάποιες συζητήσεις με ποιους υγειονομικούς κανόνες θα μπορούσε να επαναλειτουργήσει ο τουρισμός στην πατρίδα μας όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες”.

Ο κ. Τσιόδρας εκτίμησε πως ο τουρισμός θα γίνεται μόνο με συγκεκριμένους κανόνες και ανέφερε πως η επιτροπή επιστημόνων αλλά και οι ευρωπαϊκές χώρες και κράτη βρίσκονται σε διαβούλευση για το ζήτημα.

Οι τρεις κανόνες για τα ταξίδια

Παράλληλα, αναφέρθηκε και σε τρεις κανόνες για τα ταξίδια, με σκοπό να προστατευτούν οι ομάδες αυξημένου κινδύνου.

Οι τρεις κανόνες όπως υπογράμμισε θα έχουν σχέση με τον εργαστηριακό έλεγχο, ιδιαίτερα αν έχουμε έναν εργαστηριακό έλεγχο που μπορεί να γίνει γρήγορα και να εξασφαλίσει ότι κάποιος δεν είναι φορέας της νόσου όταν ταξιδεύει ή έχει περάσει τη νόσο αν υπάρχει ένα αξιόπιστο αντίσωμα.
Η μετακίνηση θα γίνεται με κανόνες υγιεινής που θα αφορούν τη χρήση μάσκας και με μέτρα αντιμετώπισης κάποιου πιθανού περιστατικού στα μέσα μεταφοράς.

“Όλα αυτά επεσήμανε ο κ. Τσιόδρας πρέπει κανείς να τα βάλει σε ένα ενδεχόμενο σχέδιο ή πλάνο σε ότι αφορά στην επαναφορά του τουρισμού”.