Πιάτα και τεχνικές μαγειρικής από την Τυνησία, την Ινδία, το Περού και το Μεξικό παρουσίασε φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Worlds of Flavor που διοργανώνει το γαστρονομικό ινστιτούτο της Αμερικής (CIA) που γιόρτασε τα 20 χρόνια παραδοσιακής μαγειρικής.
Το Worlds of Flavor θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ της Αμερικής λόγω των τάσεων που δημιουργεί, την επιρροή του στις παγκόσμιες κουζίνες καθώς και στις καλλιέργειες τροφίμων.
Όπως κάθε χρόνο και φέτος συγκεντρώθηκαν πάνω από 600 αρχιμάγειρες, υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων και διευθυντικά στελέχη του τομέα τροφίμων για να συζητήσουν για την επόμενη γενιά σεφ, τις τεχνολογικές καινοτομίες και το μέλλον της αμερικανικής κουζίνας τις επόμενες δύο δεκαετίες.
Mάλιστα η στιγμή που ξεχώρισε τις μέρες της εκδήλωσης ήταν όταν οι σεφ Sean Sherman και Monique Fiso μαγείρεψαν σε ένα παραδοσιακά λάκο Μαορί αποδίδοντας φόρο τιμής στην αφροαμερικάνικη μαγειρική παράδοση, ενώ την τιμητική τους είχαν και οι ισπανικές γαστρονομικές πρακτικές όπως το μαγείρεμα με φύκια.
Οι συμμετέχοντες μοιράστηκαν ιδέες, συμμετείχαν σε διαγωνισμούς μαγειρικής και δοκίμασαν περισσότερες από 400 συνταγές από καταξιωμένους σεφ, όπως η Manoella Buffara από τη Βραζιλία, η Selassie Atadika από την Γκάνα, ο Diego Rossi από την Ιταλία, η Analise Gregory από την Τασμανία, ο Ian Kittichai από την Ταϊλάνδη και ο Rick Bayless από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο Greg Drescher, αντιπρόεδρος στρατηγικών πρωτοβουλιών του γαστρονομικού ινστιτούτου ανέφερε πως νιώθει περήφανος που το CIA έχει βοηθήσει στο να αλλάξει η στάση της παγκόσμιας βιομηχανίας τροφίμων απέναντι στις παγκόσμιες κουζίνες, συμπληρώνοντας πως η συνεχιζόμενη επιτυχία του φεστιβάλ οφείλεται στις ευκαιρίες που προσφέρονται στους συμμετέχοντες να ανταλλάξουν απόψεις και στρατηγικές επιτυχίες με ένα δίκτυο συνεργατών από όλο τον κόσμο.