Η Wyndham Hotels & Resorts ανακοίνωσε την εξαγορά της επωνυμίας Vienna House για 44 εκατομμύρια ευρώ (44 εκατομμύρια USD) προσθέτοντας ένα χαρτοφυλάκιο πολυτελείας και μεσαίας κλίμακας περίπου 40 ξενοδοχείων και περισσότερων από 6.000 δωματίων.

Η Wyndham εξαγοράζει το εμπορικό σήμα Vienna House από το HR Group με έδρα το Βερολίνο, κορυφαίο ευρωπαϊκό ξενοδοχειακό φορέα και μακροχρόνιο συνεργάτη δικαιόχρησης της Wyndham, η οποία θα συνεχίσει να κατέχει ή να εκμισθώνει και να λειτουργεί υπάρχοντα ξενοδοχεία Vienna House στο πλαίσιο μακροπρόθεσμων συμφωνιών franchise με τη Wyndham. Η κίνηση επιτρέπει στη Wyndham να αναπτύξει τη μάρκα Vienna House αξιοποιώντας την τεράστια κλίμακα μάρκετινγκ και την τεχνογνωσία της Wyndham στο franchise, επιτρέποντας παράλληλα στην HR Group να επικεντρωθεί στις βασικές της ικανότητες ως κορυφαίος ιδιοκτήτης και διαχειριστής στρατηγικών ακινήτων σε όλη την Ευρώπη. Με το κλείσιμο, η επωνυμία Vienna House θα γίνει μέρος του χαρτοφυλακίου εμβληματικών εμπορικών σημάτων της Wyndham και θα είναι γνωστή ως Vienna House by Wyndham.

Η εξαγορά της μάρκας προσθέτει 28 ξενοδοχεία μόνο στη Γερμανία, ενισχύοντας περαιτέρω τη θέση της Wyndham σε μια από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές της με 120 franchised ξενοδοχεία και περισσότερα από 19.000 δωμάτια, ενώ παράλληλα επεκτείνεται σε γύρω χώρες. Μαζί με την τρέχουσα παρουσία της Wyndham στην Ευρώπη, το συνδυασμένο χαρτοφυλάκιο περισσότερων από 400 ξενοδοχείων σε περισσότερες από 30 χώρες θα προσφέρει στους επαγγελματίες και ταξιδιώτες αναψυχής μια διευρυμένη προσφορά επώνυμων επιλογών ξενοδοχείων σε όλη την περιοχή.