Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC) αποκάλυψε μια νέα έκθεση που διερευνά τις επιπτώσεις των τάσεων για καθέναν από τους τέσσερις βασικούς ενδιαφερόμενους ταξιδιού και τουρισμού: ταξιδιώτες, επιχειρήσεις, εργατικό δυναμικό και κοινότητες.

Το WTTC,που εκπροσωπεί τον παγκόσμιο ιδιωτικό τομέα ταξιδιών και τουρισμού, συνεργάστηκε στενά με την Oliver Wyman, μια παγκόσμια εταιρεία συμβούλων διαχείρισης, μαζί με τον αριθμό των μελών του WTTC από βασικούς τομείς του , για να συγκεντρώσει αυτό το σημαντικό σώμα εργασίας.

Η έκθεση υπογραμμίζει τη σημασία της υιοθέτησης μιας παγκόσμιας συντονισμένης προσέγγισης για την ανάκαμψη: ενίσχυση της τρέχουσας απρόσκοπτης ταξιδιωτικής εμπειρίας, αγκαλιάζοντας την ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών και θέσπιση παγκόσμιων πρωτοκόλλων για την υγεία και την υγιεινή για την τελική ανοικοδόμηση της εμπιστοσύνης των ταξιδιωτών.

Συγκεκριμένα, τονίζει την ανάγκη συνεργασίας του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα για την ανάκτηση των εκατομμυρίων θέσεων εργασίας που επηρεάστηκαν, την ανοικοδόμηση της εμπιστοσύνης των ταξιδιωτών και την οικοδόμηση της ανθεκτικότητας του τομέα. Η έκθεση τονίζει ότι, καθώς φανταζόμαστε ξανά το μέλλον των ταξιδιών και διερευνούμε τις συστάσεις πολιτικής, αναμένονται τέσσερις μακροοικονομικές τάσεις για την ανάκαμψη και πέραν αυτής: εξέλιξη της ζήτησης, υγεία και υγιεινή, καινοτομία και ψηφιοποίηση και βιωσιμότητα.

Σύμφωνα με την έκθεση, το 70% των ταξιδιωτών αναψυχής της Βόρειας Αμερικής δηλώνουν ότι θα κάνουν κράτηση κατά τη διάρκεια του COVID-19 εάν οι αλλαγές ήταν δωρεάν. Επιπλέον, περισσότεροι από εννέα στους 10 (92%) των καταναλωτών εμπιστεύονται προσωπικές συστάσεις σχετικά με την υγεία και την υγιεινή, και το 69% των ταξιδιωτών αναφέρουν την καθαριότητα ως κρίσιμο συστατικό της απόκρισης μιας ταξιδιωτικής μάρκας και αναμένεται ότι οι ταξιδιώτες θα συνεχίσουν να δώσετε μεγαλύτερη προσοχή στην υγεία και την υγιεινή, ακόμη και μετά από εμβόλιο COVID-19.

Αυτό υποδηλώνει την ανάγκη για ετοιμότητα προορισμού, καθώς εξελίσσονται οι προτεραιότητες των καταναλωτών, μαζί με την ανάγκη υιοθέτησης νέων πρωτοκόλλων για μέτρα υγείας και ασφάλειας για να συμβαδίζει με την εξέλιξη της ζήτησης που βλέπουμε.

Η ψηφιοποίηση υπήρξε πρωταρχική κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19. Λαμβάνοντας υπόψη τη μετάβαση στην απομακρυσμένη εργασία, καθώς και τις διακοπές λειτουργίας σε όλο τον κόσμο, σημειώθηκε μια γρήγορη στροφή προς την ψηφιοποίηση, με τους ανθρώπους να αισθάνονται όλο και πιο άνετα με μια άψογη ταξιδιωτική εμπειρία.

Από την εκτεταμένη ανεργία και τα αντιρατσιστικά κινήματα, έως την αποκατάσταση των φυσικών οικοτόπων, ο κόσμος αναζωογονήθηκε για να αντιμετωπίσει την κοινωνική, περιβαλλοντική και θεσμική βιωσιμότητα. Επιπλέον, σχεδόν τα τρία τέταρτα (73%) των καταναλωτών δηλώνουν ότι λαμβάνουν υπόψη τις μάρκες που κάνουν τη διαφορά κατά τη διάρκεια του COVID-19, δείχνοντας ότι δίνεται όλο και μεγαλύτερη προσοχή στη βιωσιμότητα.