Συνάντηση Π.Ο.Τ.Α.Π. με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων

Σημαντική συνάντηση πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στα γραφεία του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (Π.Ο.Τ.Α.Π.) με τη συμμετοχή της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελληνικής Γαστρονομίας. Στόχος ήταν η ενίσχυση της γαστρονομικής ταυτότητας της Πιερίας και η περαιτέρω ανάδειξή της ως γαστρονομικός τουριστικός προορισμός.

Τον Πρόεδρο της Λέσχης κ. Στέλιο Δίγκα και τον Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων κ. Γιώργο Τσίγκα υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος του Π.Ο.Τ.Α.Π. κ. Γιώργος Καραλής, τα μέλη του Δ.Σ., καθώς και η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν δυνατότητες συνεργασίας με επίκεντρο την προβολή της τοπικής κουζίνας και την ενίσχυση του γαστρονομικού τουρισμού, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην από κοινού διοργάνωση δράσεων και εκδηλώσεων που θα αναδείξουν τη γαστρονομική κληρονομιά της Πιερίας.

Όπως επισημάνθηκε, ο Π.Ο.Τ.Α.Π. έχει ήδη στο ενεργητικό του σειρά επιτυχημένων δράσεων γαστρονομικού χαρακτήρα, όπως εκδηλώσεις μοναστηριακής κουζίνας και παρουσιάσεις τοπικών προϊόντων σε βραβευμένα εστιατόρια της Αθήνας, οι οποίες απέσπασαν θετικά σχόλια από κοινό και επαγγελματίες του τουρισμού.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κα Μαυρίδου, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Η γαστρονομία αποτελεί έναν από τους ισχυρότερους εκφραστές της πολιτιστικής ταυτότητας ενός τόπου. Μέσα από τέτοιες συνεργασίες, αναδεικνύουμε την Πιερία ως έναν αυθεντικό και βιωματικό γαστρονομικό προορισμό. Στηρίζουμε κάθε προσπάθεια που ενισχύει τον τουρισμό και τον πρωτογενή μας τομέα».

Ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής δεσμεύτηκε να συνεχίσει τη στρατηγική συνεργασία με φορείς της γαστρονομίας, ενισχύοντας τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και προβάλλοντας τον τόπο ως έναν ολοκληρωμένο και ελκυστικό τουριστικό προορισμό.