Ανθεκτική προοπτική καταγράφεται μεταξύ των επαγγελματιών στον τομέα των εταιρικών ταξιδιών, σύμφωνα με την πρόσφατη Παγκόσμια Έκθεση Διευθυντών Ταξιδίων για το 2025 από τη Cvent.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 75% των διαχειριστών ταξιδίων παγκοσμίως αναμένουν άνοδο του όγκου των επαγγελματικών ταξιδιών έως το 2025. Ωστόσο, η αναμενόμενη αύξηση του κόστους ταξιδιών αναμένεται να ασκήσει πίεση στα ταξιδιωτικά προγράμματα.

Παγκόσμια επισκόπηση

Η έκθεση, η οποία βασίζεται σε έρευνα σε περισσότερους από 1.600 επαγγελματίες επαγγελματικών ταξιδιών από έξι παγκόσμιες περιοχές και δεκαοκτώ χώρες, ρίχνει φως στις προσδοκίες και τις συμπεριφορές που περιβάλλουν τα εταιρικά ταξίδια.

Καθώς το κόστος ταξιδιών αυξάνεται, αναδύεται μια αξιοσημείωτη τάση προς την κεντρική διαχείριση ταξιδιών και συναντήσεων. Επί του παρόντος, το 91% των διαχειριστών ταξιδιών είναι υπεύθυνοι για την προμήθεια ξενοδοχείων και χώρων για συναντήσεις και εκδηλώσεις, σημειώνοντας σημαντική αύξηση από το 64% του 2017. Το κύριο κίνητρο για αυτήν την ενοποίηση είναι η μείωση του κόστους, με το 83% όσων διαχειρίζονται τόσο τα ταξίδια όσο και τις συναντήσεις να αναφέρουν εξοικονόμηση κόστους.

Βόρεια Αμερική

Στη Βόρεια Αμερική, οι διευθυντές ταξιδιών αντιμετωπίζουν την πολυπλοκότητα των υβριδικών μοντέλων εργασίας και τις οικονομικές πιέσεις, δίνοντας παράλληλα έμφαση στη σημασία των προσωπικών επαφών. Τα συνέδρια και οι εκπαιδευτικές συνεδρίες είναι οι πιο συχνά προβλεπόμενοι τύποι συναντήσεων, παρά τις περικοπές στον προϋπολογισμό που στοχεύουν σε ταξίδια για εκδηλώσεις και συνέδρια.

Το 69% που αναφέρει τα ταξίδια για εκδηλώσεις και συνέδρια ως βασικό λόγο ταξιδιού, ακολουθούμενο από τη δικτύωση με 52%.

Προκλήσεις και στρατηγικές

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι διαχειριστές ταξιδιών χρησιμοποιούν διάφορες στρατηγικές για τη διαχείριση του κόστους, όπως η διαπραγμάτευση χαμηλότερων τιμών δωματίων ξενοδοχείων για λόγους ευκολίας (25%), η μείωση του αριθμού των ταξιδιωτών (23%) και η προμήθεια ξενοδοχείων σε διαφορετικές κλίμακες επωνυμίας (23%).

Ωστόσο, οι προκλήσεις εξακολουθούν να υπάρχουν, ιδίως στις διαπραγματεύσεις για ταξίδια, με το 57% των ερωτηθέντων να αναφέρει την έλλειψη ευελιξίας ως το μεγαλύτερο εμπόδιο.