Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Airbnb εισέρχεται σε μία νέα εποχή, παρουσιάζοντας με την βραβευμένη με Emmy σειρά του Netflix Chef’s Table, πέντε ολοκαίνουργια Airbnb Originals.

Πρόκειται για εξαιρετικές εμπειρίες γαστρονομίας, δημιουργίες από τους κορυφαίους των γεύσεων στον κόσμο σχεδιασμένες αποκλειστικά για την Airbnb, που είναι διαθέσιμες από σήμερα.

Με τους διάσημους σεφ Jamie Oliver στο Λονδίνο, Chris Bianco στο Λος Άντζελες, Elena Reygadas στην Πόλη του Μεξικού, Atsushi Tanaka στο Παρίσι και Justin Lee στη Σεούλ, αυτές οι εμπειρίες θα απομακρύνουν τους επισκέπτες από τα συνηθισμένα και θα τους βυθίσουν στην καρδιά αυτών των κορυφαίων προορισμών γαστρονομίας.

Με μέση τιμή 200 δολάρια ανά επισκέπτη, αυτά τα ολοκαίνουργια Airbnb Originals έρχονται να προστεθούν σε μια επιμελημένη συλλογή εμπειριών Chef’s Table που είναι ήδη διαθέσιμες στο Airbnb, από ένα σπάνιο masterclass στο Shuko Oda’s Koya στο Λονδίνο μέχρι γευσιγνωσία μεσκάλ με τον νικητή του James Beard, Ali Kurshat Altinsoy, στην Πόλη του Μεξικού.

«Μεταφέρουμε το Chef’s Table πέρα ​​από την οθόνη και το φέρνουμε στον πραγματικό κόσμο, δήλωσε ο Dave Stephenson, Chief Business Officer της Airbnb.

Δεν είναι μόνο ο καλύτερος τρόπος να μάθετε για την πολιτιστική κληρονομιά ενός τόπου μέσω του φαγητού, αλλά και να τη βιώσετε έτσι όπως τη διαμορφώνουν μερικοί από τους πιο διάσημους σεφ».

Πέντε ολοκαίνουργιες εμπειρίες γαστρονομίας της Airbnb, με την υποστήριξη του Chef’s Table

  • Παρασκευή ζυμαρικών με τον σεφ Jamie Oliver στο Λονδίνο, όπου οι επισκέπτες θα μυηθούν στην ιστορία και την τέχνη της παρασκευής ζυμαρικών. Θα απολαύσουν ένα ποτό και θα μάθουν καθώς θα απορροφώνται από ιστορίες και τεχνικές που μεταδίδονται από γενιά σε γενιά.
    Το κυρίως πιάτο είναι ένα διαδραστικό masterclass διάρκειας 1,5 ώρας, όπου ο σεφ  καθοδηγεί τους επισκέπτες στην κατασκευή μιας ποικιλίας σχημάτων ζυμαρικών από την αρχή. Θα δημιουργήσουν επίσης ένα γευστικό πέστο και θα τα συνδυάσουν όλα για ένα απολαυστικό πιάτο.
    Στη συνέχεια, οι επισκέπτες θα περιηγηθούν στον δημιουργικό κόσμο του Jamie Oliver με μια αποκλειστική ματιά στο τηλεοπτικό του στούντιο, με αποκορύφωμα μια φωτογραφία από το εμβληματικό πλατό ως στιγμιότυπο.
  • Ιστορία της πίτσας με τον σεφ Chris Bianco στο Λος Άντζελες, η οποία ξεκινά με μια αποκλειστική ξενάγηση στα παρασκήνια του βραβευμένου εστιατορίου του, Pizzeria Bianco, αποκαλύπτοντας τις ιστορίες και τις παραδόσεις που το έχουν αναδείξει σε θρυλικό.
    Παράλληλα με τον σεφ, οι επισκέπτες απολαμβάνουν ένα μενού τεσσάρων πιάτων που τιμά ξεχωριστά θέματα από την ιστορική διαδρομή του εστιατορίου.
    Η εμπειρία ολοκληρώνεται με ένα διαφωτιστικό πρόγραμμα ερωτήσεων και απαντήσεων, προσφέροντας μια σπάνια ευκαιρία να εμβαθύνουν στη δημιουργική φιλοσοφία και τις πολιτιστικές ρίζες του σεφ.
  • Πρακτική εξάσκηση στη ζαχαροπλαστική με τη σεφ Elena Reygadas στην Πόλη του Μεξικού, μέσα στην κουζίνα ζαχαροπλαστικής του Panadería Rosetta, όπου οι επισκέπτες θα εξερευνήσουν τα υλικά, τις ιστορίες και τους ρυθμούς που διαμορφώνουν την προσέγγισή της στη ζαχαροπλαστική. Με την καθοδήγηση της σεφ, οι συμμετέχοντες θα ετοιμάσουν τρεις χαρακτηριστικές συνταγές: pinole polvorones, ένα muffin καλαμποκιού και μια μους σοκολάτας με hoja santa.
    Καθώς οι τελευταίες πινελιές ολοκληρώνονται, οι επισκέπτες θα καθίσουν για να απολαύσουν αυτό που έχουν φτιάξει – συνοδευόμενοι από δροσιστικά ποτά και μια στοχαστική συζήτηση. Κάθε επισκέπτης θα φύγει με ένα μικρό αναμνηστικό και την ανάμνηση ενός απογεύματος που πέρασε ψήνοντας στην καρδιά ενός από τα πιο αγαπημένα αρτοποιεία του Μεξικού.
  • Μαγειρική Τέχνη με τον σεφ Atsushi Tanaka στο Παρίσι, που λαμβάνει χώρα στο αναγνωρισμένο εστιατόριο του γαλλο-ιαπωνικού σεφ. Αυτή η εμπειρία φέρνει τους επισκέπτες πιο κοντά από ποτέ στο ταξίδι του σεφ Tanaka σε όλο τον κόσμο, χτίζοντας μια κουζίνα που είναι ταυτόχρονα προσωπική και ήσυχα ποιητική. Σε αυτό το οικείο δείπνο πέντε πιάτων, οι επισκέπτες καλούνται να ανακαλύψουν πώς ο σεφ συνθέτει με ευαισθησία – από την επιλογή του σκεύους μέχρι την τελική χειρονομία στο πιάτο.
    Η εμπειρία ξεδιπλώνεται σε χειροποίητα κεραμικά που προέρχονται από όλο τον κόσμο, τα οποία γίνονται μέρος της χαρακτηριστικής γλώσσας του Τανάκα στο σερβίρισμα, με κάθε πιάτο να είναι ένας διάλογος χρωμάτων, υφών και γεύσεων εκλεπτυσμένος αλλά ποτέ αποκομμένος από τη νοστιμιά.
    Μετά το δείπνο, ο σεφ θα προσφέρει στους επισκέπτες μια ζωντανή επίδειξη σερβιρίσματος απευθείας από το τραπέζι, καθοδηγώντας τους σε κάθε βήμα, ενώ παράλληλα εξηγεί όλες τις μούσες του, από τα χρώματα μέχρι τα κεραμικά.
  • Η τέχνη του επιδόρπιου σε πιατέλα με τον σεφ Justin Lee στη Σεούλ, μια ευκαιρία να ανακαλύψετε την καινοτόμο προσέγγιση του σεφ Lee στα επιδόρπια, ο οποίος φημίζεται για τη μετατροπή των παραδοσιακών αρτοσκευασμάτων σε οπτικά και αισθητηριακά αριστουργήματα.
    Η εμπειρία ξεκινά με σαμπάνια ή μη αλκοολούχο αφρώδες τσάι, προτού βουτήξετε στις χαρακτηριστικές τεχνικές του σεφ και περιλαμβάνει μια αποκλειστική ξενάγηση στα παρασκήνια της κουζίνας και μια οικεία συνεδρία ερωτήσεων και απαντήσεων με τον σεφ. Αργότερα, οι επισκέπτες καλούνται να δοκιμάσουν τους δικούς τους συνδυασμούς γεύσεων και καλλιτεχνικά πιάτα.

Όπως δήλωσε ο Justin Connor πρόεδρος του Chef’s Table, «μοιραζόμαστε σημαντικές γαστρονομικές ιστορίες στο Netflix την τελευταία δεκαετία και ονειρευόμαστε εδώ και καιρό να βρούμε έναν τρόπο να τις βιώσουν οι άνθρωποι από πρώτο χέρι.

Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Airbnb για να υλοποιήσουμε αυτό το όραμα επιμελούμενοι καθηλωτικές γαστρονομικές εμπειρίες σε όλο τον κόσμο, ώστε οι επισκέπτες να ανακαλύψουν την τοπική γαστρονομική κουλτούρα και να βυθιστούν στην ιστορία».