Το ιστορικό King George στο Σύνταγμα παρουσιάζει το «George, The Lobby Bar», έναν νέο χώρο υψηλής αισθητικής που επανασυστήνει την αθηναϊκή φιλοξενία μέσα από μια σύγχρονη, κοσμοπολίτικη εμπειρία. Με υπογραφή κορυφαίων δημιουργών και γαστρονομία που τιμά την ελληνική παράδοση, αποτελεί ήδη το νέο σημείο συνάντησης της πόλης.

Στην καρδιά της Αθήνας, στο εμβληματικό Ξενοδοχείο King George, άνοιξε τις πόρτες του το George, The Lobby Bar – ένας χώρος που συνδυάζει τη διαχρονική κομψότητα του ξενοδοχείου με τη φρέσκια ενέργεια της σύγχρονης γαστρονομικής και μπαρ κουλτούρας. Το νέο bar, δίπλα από τη ρεσεψιόν και με ανεξάρτητη είσοδο, απευθύνεται τόσο στους επισκέπτες του ξενοδοχείου όσο και στο αθηναϊκό κοινό που αναζητά refined εμπειρίες.

Ο σχεδιασμός φέρει την υπογραφή του διεθνώς αναγνωρισμένου αρχιτεκτονικού γραφείου Goddard Littlefair, το οποίο δημιούργησε ένα περιβάλλον που συνδυάζει νεοκλασική πολυτέλεια και σύγχρονη άνεση. Μαλακός φωτισμός, γήινες αποχρώσεις, επιλεγμένα έπιπλα και καλλιτεχνικές λεπτομέρειες εμπνευσμένες από τη φύση και την ελληνική αρχιτεκτονική διαμορφώνουν ένα κομψό σκηνικό. Το χώρο ολοκληρώνουν έργα Νέας Ελληνικής Τέχνης, υπογραμμίζοντας την αρμονική συνύπαρξη τέχνης και φιλοξενίας.

Το George, The Lobby Bar λειτουργεί ως all-day προορισμός, εξελίσσοντας την εμπειρία από το πρωινό και το brunch, έως το μεσημεριανό και τα late-night cocktails. Το μενού, επιμελημένο από τους βραβευμένους με αστέρι Michelin Αστέριο Κουστούδη και Νίκο Λειβαδιά, συνδυάζει διεθνείς αναφορές με εκλεκτές ελληνικές πρώτες ύλες. Χειροποίητα αρτοποιήματα πρωταγωνιστούν σε σάντουιτς, brioche, αλμυρές τάρτες και πίτες, ενώ η signature δημιουργία «Ψωμί, Βούτυρο & Μέλι» ξυπνά μνήμες παιδικής ανεμελιάς και ελληνικής παράδοσης.

Οι πρώτες ύλες έχουν ιδιαίτερη σημασία: το μέλι προέρχεται από τα «υιοθετημένα» μελίσσια του ξενοδοχείου στην Κερκίνη, το αιγοπρόβειο βούτυρο από παραγωγούς στη Δεσκάτη Γρεβενών, ενώ τα προζυμένια καρβέλια ζυμώνονται και ψήνονται καθημερινά στο αρτοποιείο του King George. Όλες οι μαρμελάδες παρασκευάζονται από φρέσκα φρούτα, ακολουθώντας τις αρχές του zero food waste. Η γαστρονομική εμπειρία κορυφώνεται με το εντυπωσιακό trolley viennoiserie, φορτωμένο με ζεστά, φρεσκοψημένα κρουασάν – γλυκά και αλμυρά.

 

Όταν η μέρα δίνει τη θέση της στη νύχτα, το μπαρ αποκτά πρωταγωνιστικό ρόλο. Η κάρτα ποτών δίνει έμφαση σε premium gin και tequila, ενώ τα signature cocktails, εμπνευσμένα από τις έξι αισθήσεις, παρασκευάζονται tableside από τους bartenders, προσθέτοντας ένα θεατρικό στοιχείο στη βραδιά.

Κάθε cocktail κρύβει μια ιστορία για την προέλευση των αποσταγμάτων του, είτε πρόκειται για μια σπάνια tequila είτε για ένα bespoke gin blend. Τα cocktails συνοδεύονται από τολμηρά bites όπως lobster mac & cheese, beef tartare éclair, bao με γαρίδα tempura και μια εντυπωσιακή επιλογή στρειδιών σε πάγο.

Η εμπειρία ολοκληρώνεται με μικρές αλλά ουσιαστικές λεπτομέρειες που ενισχύουν την αίσθηση υψηλής αισθητικής: τις γαλλικές πορσελάνες Ecaille crème, τις χειροποίητες στολές του ελληνικού brand Zeus + Dione, και τις λεπτομέρειες που αποτυπώνουν τον χαρακτήρα του King George.

 

Το George, The Lobby Bar δεν είναι απλώς μια νέα άφιξη. Είναι το νέο αστικό ραντεβού στο κέντρο της Αθήνας – ένας χώρος όπου θες να μείνεις λίγο περισσότερο και να ζήσεις την πόλη μέσα από μια σύγχρονη και εκλεπτυσμένη ματιά.

 

George, The Lobby Bar

Ξενοδοχείο King George, Βασιλέως Γεωργίου Α’ 3, Πλατεία Συντάγματος, Αθήνα

210 3330264