Η συλλογή προσωποποιημένων δεδομένων και το στοχευμένο ψηφιακό μάρκετινγκ και όχι οι εφαρμογές για κινητά αποτελούν τους κύριους άξονες στους οποίους πρέπει να επενδύσουν οι ταξιδιωτικοί πράκτορες, οι destination managers και άλλοι πάροχοι ταξιδίων, όπως αποκαλύπτουν οι ομιλητές στο περιθώριο του Travolution Forum Asia.

Ειδικότερα, η εταιρεία Sojern, η οποία παρέχει υπηρεσίες ταξιδιωτικού μάρκετινγκ με βάση προσωποποιημένα δεδομένα, κατέγραψε ότι το 50% των κρατήσεων έγιναν από χρήστες που είχαν δει συναφείς διαφημίσεις σε κινητή συσκευή.

Παράλληλα, τόνισε τη σημασία της προσέγγισης πελατών με “υψηλή ταξιδιωτική ζήτηση.” – δηλαδή χρηστών που είναι έτοιμοι να κάνουν κράτηση ή αναζητούν σχετικά προϊόντα ή προορισμούς – αντί να χτίσουν πολύ γενικό πλαίσιο για παράδειγμα, με εκτυπωμένες διαφημιστικές καταχωρήσεις.

Για να συμβάλουν στη διάδοση των εκστρατειών μάρκετινγκ, τα brands πρέπει να επικεντρωθούν στους βασικούς πελάτες τους και να μάθουν ποιες πλατφόρμες προσελκύουν το ενδιαφέρον τους δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος και αντιπρόεδρος της εταιρείας AppNexus Sonal Patel.

Τέλος, το 47% των Ταϊλανδών ταξιδιωτών ασχολούνται με τα social media – όπως το Facebook και το Instagram – ενώ το 41% ​​των κινέζων ταξιδιωτών χρησιμοποιούν το WeChat ενώ ταξιδεύουν, αποκάλυψε ο αντιπρόεδρος και γενικός σύμβουλος της Amadeus, Τζάκσον Πέκ.