Περισσότερες πτήσεις της Aer Lingus ακυρώθηκαν την επόμενη εβδομάδα, καθώς ξεκίνησε μια αόριστης διάρκειας εργασιακή δράση από πιλότους.

Ο συνολικός αριθμός των πτήσεων που ακυρώθηκαν έχει πλέον αυξηθεί σε 270 λόγω της διαφωνίας για τις αμοιβές.

Η αεροπορική εταιρεία είπε ότι έπρεπε να κάνει το βήμα της ακύρωσης 50 επιπλέον πτήσεων κατά τη διάρκεια της 1ης-2ας Ιουλίου «προκειμένου να συνεχίσει να προστατεύει όσο το δυνατόν περισσότερες υπηρεσίες».

Η Βιομηχανική δράση της Ιρλανδικής Ένωσης Πιλότων Αεροπορικών Εταιρειών (Ialpa) από σήμερα (Τετάρτη) περιλαμβάνει οκτάωρη απεργία που έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο, ενώ διαψεύστηκαν οι ελπίδες ότι οι χωριστές συναντήσεις στο Εργατικό Δικαστήριο της Ιρλανδίας στις οποίες συμμετείχαν η διοίκηση των αεροπορικών εταιρειών και το συνδικάτο χθες (Τρίτη) θα οδηγούσαν σε μια σημαντική ανακάλυψη για να αποτραπεί η ενέργεια.

Η Ένωση Ταξιδιωτικών Πρακτόρων της Ιρλανδίας χαιρέτισε τις συζητήσεις και προέτρεψε και τις δύο πλευρές «να καθίσουν με σεβασμό, λογικό τρόπο και να βρουν τη λύση».

Ωστόσο, η αεροπορική εταιρεία δήλωσε στα ιρλανδικά μέσα ενημέρωσης χθες το βράδυ:

«Η Aer Lingus έχει καταστήσει σαφές ότι παραμένει διαθέσιμη για συζητήσεις τόσο άμεσα όσο και μέσω του πλαισίου εργασιακών σχέσεων του κράτους.

«Η Aer Lingus θα συνεχίσει να εστιάζει στην ελαχιστοποίηση της αναστάτωσης που προκαλείται στους πελάτες από τη βιομηχανική δράση της Ialpa.

«Η Aer Lingus καλεί την Ialpa να εξετάσει τη ζημιά που προκαλεί η συνεχιζόμενη εργασιακή της δράση στους επιβάτες, την εταιρεία και την ιρλανδική οικονομία».

Η διευθύνουσα σύμβουλος της Itaa, Clare Dunne, δήλωσε: «Είμαστε επίσης εξαιρετικά ανήσυχοι σχετικά με το σωρευτικό αποτέλεσμα αυτής της διαφοράς.

«Πολλοί άνθρωποι έχουν την ευκαιρία να κάνουν μόνο μία φορά διακοπές το χρόνο και έχουν ξοδέψει πολλά από τα χρήματά τους σε αυτές – είναι εξαιρετικά απογοητευτικό το γεγονός ότι τα μακρά και προσεκτικά οργανωμένα σχέδιά τους βρίσκονται τώρα σε αταξία. Ως εκ τούτου, ζητάμε από τις δύο πλευρές να καταλήξουν σε ένα ψήφισμα σχετικά με αυτό το συντομότερο δυνατό».

«Τα καλά νέα είναι ότι οι ταξιδιωτικοί πράκτορες της Itaa σε όλη τη χώρα ανέφεραν ότι τώρα κατάφεραν να κάνουν εκ νέου κράτηση/επαναδρομολόγηση ή να κανονίσουν επιστροφές χρημάτων για την πλειοψηφία των πελατών τους που επηρεάστηκαν από την πρώτη δόση των ακυρώσεων.

«Τώρα αρχίζουν να εργάζονται για τη νέα λίστα με ακυρώσεις για την επόμενη Δευτέρα και Τρίτη.

Ξεχωριστά, ο αερομεταφορέας είπε: « Η εφαρμογή αυτών των ακυρώσεων έχει σκοπό να μας επιτρέψει να προστατεύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες υπηρεσίες για όσο το δυνατόν περισσότερους πελάτες μας.

«Αυτές οι ακυρώσεις θα εφαρμοστούν σήμερα και οι λεπτομέρειες θα κοινοποιηθούν στους πελάτες που επηρεάζονται. Λεπτομέρειες για τις υπηρεσίες που επηρεάζονται παρατίθενται στη σελίδα «Ταξιδιωτικές συμβουλές» της aerlingus.com.

«Η Aer Lingus συνεχίζει να προσφέρει μια σειρά από επιλογές σε πελάτες που ενδέχεται να επηρεαστούν από τη βιομηχανική δράση της Ialpa που ξεκινά σήμερα Τετάρτη.

«Οι πελάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν μεταξύ 26 Ιουνίου και 2 Ιουλίου θα συνεχίσουν να έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν τις πτήσεις τους δωρεάν. Θα μπορούν επίσης να ακυρώσουν την πτήση τους και να ζητήσουν επιστροφή χρημάτων ή κουπόνι.

«Αυτές οι επιλογές θα κοινοποιηθούν απευθείας στους πελάτες που επηρεάζονται καθώς και στους ταξιδιωτικούς πράκτορες, ενώ η σελίδα «Ταξιδιωτική Συμβουλευτική» της Aer Lingus θα έχει επίσης μέχρι στιγμής πληροφορίες για όλες τις επιλογές.

«Η Aer Lingus κατανοεί πλήρως το άγχος που αντιμετωπίζουν οι πελάτες, δεδομένης της αβεβαιότητας που προκαλείται από τη βιομηχανική δράση της Ialpa και δίνει στους πελάτες όσο το δυνατόν περισσότερες επιλογές, εάν επιθυμούν να αλλάξουν τα σχέδιά τους».

Συνολικά 12 αναχωρήσεις από το Δουβλίνο και μία από το Κορκ ακυρώθηκαν σήμερα, καθώς και πτήσεις προς την πρωτεύουσα της Ιρλανδίας από το Χίθροου, το Μπέρμιγχαμ και το Μάντσεστερ και ένα δρομολόγιο Χίθροου-Κορκ.

Οι περιφερειακές υπηρεσίες της Aer Lingus που εκτελούνται από την Emerald Airways και οι υπερατλαντικές πτήσεις της αεροπορικής εταιρείας από το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ δεν επηρεάζονται από τη μισθολογική διαφορά.