Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Air France ανακοίνωσε μια σημαντική επέκταση των γαστρονομικών της προσφορών, καλωσορίζοντας τον βραβευμένο με αστέρι Michelin σεφ Daniel Boulud, ο οποίος ένωσε τις δυνάμεις του με την αεροπορική εταιρεία στις αρχές Ιουλίου.

Ο Γάλλος σεφ με έδρα τη Νέα Υόρκη θα δημιουργήσει αποκλειστικά πιάτα για τους επιβάτες της La Premiere και της Business class, μαζί με την βραβευμένη με τριπλό αστέρι Michelin σεφ Dominique Crenn, η οποία συνεργάζεται με την αεροπορική εταιρεία από το 2024.

Το αναβαθμισμένο πρόγραμμα εστιατορίων αντιπροσωπεύει τη δέσμευση της Air France να αναδεικνύει την εκλεκτή γαλλική κουζίνα σε όλη την εμπειρία πτήσης.

Για πρώτη φορά, η αεροπορική εταιρεία προσφέρει επίσης επιδόρπια φτιαγμένα από τον Laurent Le Daniel, έναν Meilleur Ouvrier de France με έδρα τη Βρετάνη, προσθέτοντας ένα ακόμη επίπεδο γαστρονομικής αριστείας στην εμπειρία των επιβατών.

Μαγειρική αριστεία σε υψόμετρο

  • Η Dominique Crenn δημιουργεί ευρηματικά πιάτα για τις premium καμπίνες της Air France από τον Φεβρουάριο του 2024, προσφέροντας στους επιβάτες που αναχωρούν από τις ΗΠΑ μια γεύση από τη γαστρονομική της τέχνη.
    Κάθε μήνα, η σεφ με έδρα το Σαν Φρανσίσκο παρουσιάζει ένα χορτοφαγικό πιάτο και μια περίτεχνη παρασκευή ψαριού.
    Οι προσφορές της στο La Premiere περιλαμβάνουν εκλεπτυσμένες δημιουργίες όπως αστακό με καρύκευμα pico de gallo και σάλτσα τσαγιού ή μιλφέιγ λαχανικών ρίζας με σάλτσα τρούφας.
    Οι επιβάτες της business class μπορούν να απολαύσουν μπακαλιάρο με κινόα και σάλτσα μαρινιέρα ή ανοιχτά ραβιόλια με κολοκυθάκι και ντομάτα σε σάλτσα φουντουκιού και παρμεζάνας.
  • Ο Daniel Boulud φέρνει τη δική του ξεχωριστή προσέγγιση στα μενού της Air France, εστιάζοντας σε απλά αλλά εκλεπτυσμένα πιάτα που έχουν τις ρίζες τους στη γαλλική παράδοση με σύγχρονες πινελιές.
    Ο διάσημος εστιάτορας έχει αναπτύξει πιάτα με κόκκινο κρέας και πουλερικά αποκλειστικά για τους πελάτες της Air France. Το μενού του που αλλάζει ανάλογα με την εποχή περιλαμβάνει πιάτα όπως κοτόπουλο με σαφράν, γογγύλια, κολοκύθα και σιμιγδάλι πράσινης ελιάς για τους επιβάτες της La Premiere, ενώ οι ταξιδιώτες της business class μπορούν να απολαύσουν βραστή σπάλα αρνιού με λαχανικά ρίζας.
    Αρχικά διαθέσιμες σε αναχωρήσεις από τη Νέα Υόρκη (Τζον Φ. Κένεντι), το Λος Άντζελες, το Μαϊάμι, το Σαν Φρανσίσκο και την Ουάσινγκτον, οι δημιουργίες του θα επεκταθούν σε όλους τους προορισμούς της αεροπορικής εταιρείας στις ΗΠΑ από τον Νοέμβριο του 2025.

Βιώσιμες πρακτικές και τοπικές προμήθειες

Και οι δύο σεφ ευθυγραμμίζονται με τη δέσμευση της Air France για βιωσιμότητα, χρησιμοποιώντας φρέσκα, τοπικά προϊόντα στις γαστρονομικές τους δημιουργίες.

Ο αερομεταφορέας έχει εφαρμόσει μέτρα για την καταπολέμηση της σπατάλης τροφίμων, συμπεριλαμβανομένης της προσφοράς στους επιβάτες της Business class να προεπιλέξουν το κύριο πιάτο τους έως και 24 ώρες πριν από την πτήση τους.
Αυτή η υπηρεσία διασφαλίζει τη διαθεσιμότητα γευμάτων, προωθώντας παράλληλα πιο αποτελεσματικά πρότυπα κατανάλωσης εν πτήσει.

Χειροποίητα επιδόρπια ολοκληρώνουν την εμπειρία

Η προσθήκη του Laurent Le Daniel στην ομάδα μαγειρικής της Air France σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο στην προσφορά επιδορπίων της αεροπορικής εταιρείας.

Ο ζαχαροπλάστης με έδρα τη Βρετάνη δημιουργεί αυτό που περιγράφει ως «πραγματικά αισθητηριακές εμπειρίες» για τους επιβάτες, συνδυάζοντας την ποιότητα των προϊόντων με τη δημιουργικότητα και τις λεπτές γεύσεις.

Οι χαρακτηριστικές του προτάσεις περιλαμβάνουν την «Coeur de Bretagne» για τους καλεσμένους της La Premiere, με καραμέλα αλατισμένου βουτύρου, σοκολάτα γάλακτος και τραγανό μπισκότο φουντουκιού, μια αυθεντική βρετονική δημιουργία.

Οι επιβάτες της business class μπορούν να απολαύσουν τη σύγχρονη εκδοχή της τάρτας λεμονιού, που ονομάζεται Lemon Delight. Αυτά τα επιδόρπια ανανεώνονται τακτικά και είναι διαθέσιμα σε όλες τις αναχωρήσεις της Air France από σταθμούς των ΗΠΑ και του Καναδά.

Διεύρυνση των μαγειρικών οριζόντων

Η συνεργασία αντικατοπτρίζει το ευρύτερο όραμα της δέσμευσης κάθε σεφ για αριστεία:

  • Ο Daniel Boulud, ο οποίος έχει χτίσει μια αυτοκρατορία εστιατορίων που εκτείνεται σε πολλές ηπείρους από τότε που έφτασε στις ΗΠΑ το 1982, φέρνει δεκαετίες εμπειρίας στην αναβάθμιση της γαλλικής κουζίνας για τους σύγχρονους ουρανίσκους.
    Οι διακρίσεις του περιλαμβάνουν βραβεία του Ιδρύματος James Beard και την αναγνώρισή του ως ένας από τους καλύτερους σεφ στον κόσμο.
  • Η Dominique Crenn έγραψε ιστορία ως η πρώτη γυναίκα στις ΗΠΑ που κέρδισε τρία αστέρια Michelin, εδραιώνοντας τη φήμη της μέσα από εστιατόρια όπως το Atelier Crenn, το οποίο ενσαρκώνει τη φιλοσοφία της για «ποιητική μαγειρική».
    Η δέσμευση της στη βιώσιμη κουζίνα και την καλλιτεχνική παρουσίαση ευθυγραμμίζεται απόλυτα με τα υψηλά πρότυπα εστίασης της Air France.
  • Ο Laurent Le Daniel, ο οποίος κέρδισε τον έγκριτο τίτλο Meilleur Ouvrier de France το 1997, φέρνει την εμπειρία του στην παραδοσιακή ζαχαροπλαστική στον ουρανό.
    Η καριέρα του εκτείνεται σε αναγνωρισμένα ιδρύματα σε όλη τη Γαλλία και επί του παρόντος είναι πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Τεχνιτών Ζαχαροπλαστών, γεγονός που αντικατοπτρίζει την επιρροή του στον κλάδο της μαγειρικής.

Το βελτιωμένο πρόγραμμα γαστρονομίας της Air France καταδεικνύει την αφοσίωση της αεροπορικής εταιρείας να προσφέρει στους επιβάτες μια αυθεντική γεύση γαλλικής γαστρονομικής αριστείας, μετατρέποντας τα αεροπορικά ταξίδια σε μια αξέχαστη γευστική εμπειρία που ξεκινά τη στιγμή που οι επιβάτες επιβιβάζονται στις πτήσεις τους από και προς τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.