Μετά την αίτηση αφερεγγυότητας του Ομίλου FTI αλλά και ορισμένων θυγατρικών,, πολλοί ειδικοί του τουρισμού αναρωτιούνται τι θα συμβεί στη συνέχεια με τα Meeting Point Hotels (MP Hotels).

Σύμφωνα με δημοσιεύματα όπως έχουν τα πράγματα, η θυγατρική Meeting Point Hotels δεν επηρεάζεται από την πτώχευση. Τα ξενοδοχεία με τα εμπορικά σήματα Labranda, Lemon & Soul, Design Plus, Kairaba και MP Hotels συνεχίζουν να λειτουργούν και δέχονται κρατήσεις.

«Όσο τα ξενοδοχεία είναι ανοιχτά, οι επισκέπτες μας θα ταξιδεύουν κανονικά», αναφέρει η TUI. Εάν τα ξενοδοχεία κλείσουν – για οποιονδήποτε λόγο – τότε οι επισκέπτες θα πρέπει να κάνουν εκ νέου κράτηση σε άλλα ξενοδοχεία. Η πιο σημαντική μάρκα FTI στο χαρτοφυλάκιο της TUI είναι τα ξενοδοχεία Labranda.

Οι ξενοδόχοι στα Κανάρια Νησιά, έναν από τους βασικούς προορισμούς των MP Hotels, επιβεβαιώνουν ότι συνεχίζουν να δέχονται κρατήσεις – και τις λαμβάνουν. Μετά από μια μικρή βουτιά στις κρατήσεις λίγο μετά την ανακοίνωση της αφερεγγυότητας της FTI, οι κρατήσεις επανήλθαν Οι κρατήσεις προέρχονται από τουριστικούς πράκτορες όπως οι TUI, Dertour και Vtours, αλλά και από διαδικτυακές πύλες όπως την Booking και την Holidaycheck ή απευθείας από πελάτες ή ταξιδιωτικά γραφεία.

Όπως υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα, μόνο μια χούφτα από τα περισσότερα από 50 ξενοδοχεία, ανήκουν ιδιοκτησιακά στην MP Hotels. Μένει να δούμε, αναφέρει το δημοσίευμα, αν αυτές οι εγκαταστάσεις, στις οποίες περιλαμβάνεται το δημοφιλές κλαμπ Aquaworld Belek, θα σαρωθούν από την πτώχευση του FTI. Εάν χρειαστεί, θα αναζητηθεί άλλος διαχειριστής.

Οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων αναζητούν νέους συνεργάτες

Πολλοί άλλοι ιδιοκτήτες ήδη κάνουν ακριβώς αυτό. Η MP Hotels έχει συνήθως συνάψει σύμβαση διαχείρισης με τα ξενοδοχειακά συγκροτήματα, τα οποία στη συνέχεια τα διαχειρίζεται ως Labranda και διατίθενται διεθνώς. Πολλοί ιδιοκτήτες αναζητούν πλέον όλο και περισσότερο εναλλακτικές λύσεις διαχείρισης.

Ειδικά οι ξενοδόχοι με υψηλή πληρότητα όλο το χρόνο, όπως στα Κανάρια Νησιά, πιθανότατα θα βρουν γρήγορα αυτό που αναζητούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ισπανικής βιομηχανικής υπηρεσίας Hosteltur, οι ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων Labranda Sandy Beach, Sandy Villas και Mythos Palace έχουν ήδη αποφασίσει να λύσουν τα συμβόλαιά τους.

Τους τελευταίους μήνες πριν από τη χρεοκοπία της FTI, ορισμένοι ξενοδόχοι είχαν ήδη αποφασίσει να αλλάξουν χειριστή. Η πρώην Labranda Bronze Playa στα νότια της Γκραν Κανάρια άνοιξε ξανά πρόσφατα ως Hotel Akeah Broncemar. Τον περασμένο Μάιο, ο ισπανικός όμιλος H10 Hotels ανακοίνωσε ότι αγόρασε το Labranda Costa Mogan, το οποίο ανακαινίστηκε μόλις το 2021.