
Το ιστορικό Ξενοδοχείο King George, στην καρδιά της Αθήνας, παρουσιάζει με ενθουσιασμό το νέο του κόσμημα με τίτλο: George, The Lobby Bar.
Τοποθετημένο στο λόμπι δίπλα από τη ρεσεψιόν, με πρόσβαση και από ανεξάρτητη είσοδο, προσκαλεί τόσο τους ενοίκους του ξενοδοχείου όσο και τους Αθηναίους να ανακαλύψουν έναν χώρο όπου η διαχρονική κομψότητα συνταντά την κοσμοπολίτικη αύρα.

Από την πρώτη στιγμή η ατμόσφαιρα μαγνητίζει τα βλέμματα με τον σχεδιασμό που επιμελήθηκε το διεθνούς φήμης αρχιτεκτονικό γραφείο Goddard Littlefair, συνδυάζοντας τη νεοκλασική πολυτέλεια με τη σύγχρονη άνεση, δημιουργώντας ένα σκηνικό ανοιχτό στο φως και τον παλμό της πόλης.
Ο χώρος διακρίνεται για τον απαλό φωτισμό, τις γήινες αποχρώσεις, τα επιλεγμένα έπιπλα και τις καλλιτεχνικές λεπτομέρειες, με αναφορές στη φύση και την ελληνική αρχιτεκτονική. Τον χώρο κοσμούν εξαίσια δείγματα έργων Νέας Ελληνικής Τέχνης, που αναδεικνύουν τον διάλογο ανάμεσα στην τέχνη και τη φιλοξενία.
Το George, The Lobby Bar, με μοντέρνο και κομψό στιλ, λειτουργεί ως all-day προορισμός, με αποκορύφωμα τη βραδινή του ατμόσφαιρα, προσφέροντας μία πολυδιάστατη εμπειρία που εξελίσσεται μέσα στη μέρα, από το πρωινό και το brunch μέχρι το μεσημεριανό και τα late-night cocktails.

Το μενού, επιμελημένο από τους βραβευμένους με αστέρι Michelin Αστέριο Κουστούδη και Νίκο Λειβαδιά, συνδυάζει διεθνείς επιλογές με εκλεκτά ελληνικά προϊόντα και αποπνέει φινέτσα και νοσταλγία. Χειροποίητα αρτοποιήματα πρωταγωνιστούν σε σάντουιτς, πίτες, brioche και αλμυρές τάρτες, ενώ η δημιουργία «Ψωμί, Βούτυρο & Μέλι» ανακαλεί παιδικές μνήμες μέσα από αυθεντικές πρώτες ύλες.

Το μέλι προέρχεται από τα «υιοθετημένα» μελίσσια του ξενοδοχείου στην Κερκίνη, το αιγοπρόβειο βούτυρο από παραγωγούς στη Δεσκάτη Γρεβενών, ενώ τα προζυμένια καρβέλια ζυμώνονται καθημερινά στο αρτοποιείο του ξενοδοχείου.

Οι μαρμελάδες φτιάχνονται από φρέσκα φρούτα, ενώ όλη η γαστρονομική φιλοσοφία ακολουθεί τις αρχές της μηδενικής σπατάλης (zero food waste). Η εμπειρία ολοκληρώνεται με το εντυπωσιακό trolley viennoiserie, το οποίο φιλοξενεί ζεστά, φρεσκοψημένα, γλυκά και αλμυρά κρουασάν.
Όταν το φως χαμηλώνει, το μπαρ αναλαμβάνει ρόλο πρωταγωνιστή, καθώς αποκτά ένταση, μυστήριο και ρυθμό. Η κάρτα ποτών, σε απόλυτη αρμονία με τις παγκόσμιες τάσεις του fine drinking, δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε premium gin και tequila, ενώ τα signature cocktails εμπνευσμένα από τις έξι αισθήσεις, παρασκευάζονται tableside από τους έμπειρους bartenders.

Κάθε cocktail αφηγείται μια ιστορία για την έμπνευση και την προέλευση των αποσταγμάτων του είτε πρόκειται για μια σπάνια tequila είτε για ένα bespoke gin blend. Τη βραδιά συμληρώνουν τολμηρά και ευφάνταστα bites όπως lobster mac & cheese, beef tartare éclair, bao με γαρίδα tempura, αλλά και μια εντυπωσιακή παρουσίαση με στρείδια πάνω σε πάγο.
Όλα συμπληρώνονται με λεπτομέρειες που αφήνουν διακριτικό αλλά ανεξίτηλο αποτύπωμα. Aπό τις γαλλικές πορσελάνες Ecaille crème έως τις χειροποίητες στολές του ελληνικού οίκου Zeus + Dione, ενισχύουν την αίσθηση υψηλής αισθητικής και αναδεικνύουν την αισθητική φιλοσοφία του χώρου.

Το George, The Lobby Bar δεν είναι απλώς μια νέα άφιξη: είναι το νέο ραντεβού της πόλης, ένας χώρος που σε προσκαλεί να μείνεις λίγο περισσότερο και να ζήσεις την Αθήνα μέσα από μια νέα, σύγχρονη και απολύτως εκλεπτυσμένη οπτική.
George, The Lobby Bar
Ξενοδοχείο King George
Βασιλέως Γεωργίου Α’ 3, Πλατεία Συντάγματος, Αθήνα
210 3330264


























