Η Google ανακοίνωσε σημαντικές βελτιώσεις στη μηχανή αναζήτησής της, εισάγοντας προηγμένες ενημερώσεις βασισμένες στην Τεχνητή Νοημοσύνη, που πρόκειται να φέρουν επανάσταση στον ταξιδιωτικό σχεδιασμό.

Οι ενημερώσεις αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου προγραμματιστών Google I/O, παρουσιάζοντας νέες λειτουργίες που στοχεύουν στην απλοποίηση και την εξατομίκευση των ταξιδιωτικών ρυθμίσεων.

Το κεντρικό στοιχείο αυτών των καινοτομιών είναι η επέκταση του AI Overviews, μιας δυνατότητας AI που ενσωματώθηκε στην παραδοσιακή αναζήτηση της Google νωρίτερα φέτος. Αρχικά προσβάσιμο μόνο σε μια επιλεγμένη ομάδα χρηστών των ΗΠΑ, το AI Overviews θα είναι πλέον διαθέσιμο σε όλους τους χρήστες των ΗΠΑ, με σχέδια για επέκταση αυτών των δυνατοτήτων παγκοσμίως.

Οι ενημερωμένες αναθεωρήσεις AI στοχεύουν να μετατρέψουν τη μηχανή αναζήτησης της Google σε έναν ολοκληρωμένο βοηθό Τεχνητής Νοημοσύνης. Αυτό αποδείχθηκε μέσω ενός “σεναρίου” όπου ένας χρήστης που σχεδίαζε ένα οικογενειακό ταξίδι στο Μαϊάμι μπορούσε να ζητήσει βοήθεια με Τεχνητή Νοημοσύνη.

Ο χρήστης ρώτησε: “Η οικογένειά μου και εγώ θα πάμε στο Μαϊάμι για την Εργατική Πρωτομαγιά. Ο γιος μου είναι παθιασμένος με την τέχνη και ο σύζυγός μου λαχταρά φρέσκα θαλασσινά. Μπορείτε να αντλήσετε τα στοιχεία της πτήσης και του ξενοδοχείου μου από το Gmail και να με βοηθήσετε να προγραμματίσω το Σαββατοκύριακο μας;” Απαντώντας σε αυτό, η Τεχνητή Νοημοσύνη μπόρεσε να αντλήσει σχετικές λεπτομέρειες ταξιδιού από το Gmail και να δημιουργήσει ένα εξατομικευμένο ταξιδιωτικό δρομολόγιο, που περιλάμβανε πιθανές δραστηριότητες που ευθυγραμμίζονται με τα ενδιαφέροντα της οικογένειας.

“Δεδομένου ότι το Gemini μπορεί να έχει πρόσβαση στους Χάρτες, το YouTube, το Gmail, τα έγγραφα Google κ.λπ., φαίνεται σαν ένα εξαιρετικά και ολοένα πιο χρήσιμο και ικανό εργαλείο για τον προγραμματισμό ταξιδιών”, λέει ο Senior Manager of Research & Innovation της Phocuswright, Mike Coletta.

Εκτός από τον προγραμματισμό δρομολογίων, η Google αναβαθμίζει επίσης τις δυνατότητες αναζήτησής της για να προσφέρει πιο αξιόπιστες συστάσεις κατά τα αρχικά στάδια του προγραμματισμού ταξιδιού. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για χρήστες που έχουν λιγότερο συγκεκριμένα ερωτήματα, παρέχοντάς τους ένα κατηγοριοποιημένο σύνολο προτάσεων για να βελτιώσουν την εμπειρία τους στον ταξιδιωτικό σχεδιασμό.

Αυτές οι βελτιώσεις αναμένεται να θέσουν ένα νέο πρότυπο στην ταξιδιωτική βιομηχανία, προσφέροντας στους χρήστες μια πιο διαισθητική και προσαρμοσμένη προσέγγιση για την οργάνωση των ταξιδιών τους. Οι εξελίξεις της Google στις ταξιδιωτικές λύσεις που βασίζονται στην Τεχνητή Νοημοσύνη είναι έτοιμες να βελτιώσουν σημαντικά τον τρόπο με τον οποίο οι ταξιδιώτες σχεδιάζουν και διαχειρίζονται τα ταξίδια τους, καθιστώντας τον εξατομικευμένο ταξιδιωτικό σχεδιασμό πιο προσιτό σε όλους.