Σύνταξη: tourismtoday.gr

Στα 200 ανέρχονται τα νέα ξενοδοχεία που θα ανοίξει σε όλο τον κόσμο τα επόμενα δύο χρόνια η Minor Hotels, όπως ανακοίνωσε ο Dillip Rajakarier, διευθύνων σύμβουλος της.

Οι οκτώ επωνυμίες του ομίλου διαθέτουν επί του παρόντος συνολικά 550 ξενοδοχεία και θέρετρα σε 56 χώρες, με τον Dillip Rajakarier να υπογραμμίζει ότι σημειώνεται σημαντική πρόοδος προς τον στόχο για το τέλος του 2026.

Χαρακτήρισε το Ηνωμένο Βασίλειο ως «κλειδί αγορά» για την εταιρεία, προσθέτοντας ότι «παρά τις αντιξοότητες με τον πληθωρισμό και το κόστος ζωής, βλέπουμε μια σταθερή ανάπτυξη από τους πελάτες της χώρας».

Τα οικονομικά αποτελέσματα του περασμένου έτους ήταν τα καλύτερα των Minor Hotels, ενώ η απόδοση του 2024 διαμορφώνεται «ακόμη καλύτερη».

«Για το δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο, οι προοπτικές είναι αρκετά ισχυρές. Ειδικά για την Ευρώπη και επίσης στην Ασία, επειδή βλέπουμε ότι τα ταξίδια και ο τουρισμός δεν μειώνονται», είπε ο επικεφαλής.

Οι αγαπημένοι προορισμοί των ταξιδιωτών από την Βρετανία περιλαμβάνουν την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ιταλία και το Ντουμπάι, ενώ η σεζόν της νότιας Ευρώπης εκτείνεται.

Οπως υπογράμμισε «έχουμε δει τους ταξδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο και τις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές να κάνουν λιγότερες διακοπές αλλά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Αυτή είναι η νέα τάση νομίζω ότι οφείλεται κυρίως στο κόστος των πτήσεων. Για οικογένειες οι τιμές στις πτήσεις έχουν αυξηθεί».

Τα νέα ανοίγματα, τα οποία θα ενισχύσουν το χαρτοφυλάκιο του ομίλου σχεδόν 40%, θα περιλαμβάνουν τις ευρωπαϊκές μάρκες που αναπτύσσονται στην Ασία και αντίστροφα.

Σρόχος είναι όλα τα brands -Anantara Hotels & Resorts, Avani Hotels & Resorts, Elewana Collection, Oaks Hotels, Resorts & Suites, NH Hotels, NH Collection, nhow Hotels και Tivoli Hotels & Resorts- να επωφεληθούν σύντομα με την ένταξη τους σε μια ενιαία πλατφόρμα κρατήσεων.