Συμφωνία franchise με την Bohemian Hotels ανακοίνωσε η Hilton προκειμένου να ανοίξει το Akureyri ‘Skáld’ Hotel, Curio Collection by Hilton, στη βόρεια ισλανδική ύπαιθρο, καθώς και ένα εκπληκτικό νέο ακίνητο στην πρωτεύουσα της Ισλανδίας, το Ρέικιαβικ.

Ο Nick Smart, αντιπρόεδρος ανάπτυξης, UK, Ireland & Nordics, Hilton, δήλωσε: «Η Ισλανδία είναι ένας απίστευτα δημοφιλής ταξιδιωτικός προορισμός και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα επεκτείνουμε το χαρτοφυλάκιο των ακινήτων μας στο Ρέικιαβικ, καθώς και θα φέρουμε το πρώτο διεθνώς επώνυμο ξενοδοχείο στην Ισλανδική ύπαιθρο στο Akureyri.

Οι μάρκες lifestyle της Hilton δημιουργούν συνεχώς ευκαιρίες για ανάπτυξη στις ευρωπαϊκές αγορές και, μαζί με ιδιοκτήτες όπως η Bohemian Hotels ehf., είμαστε ενθουσιασμένοι που θα εδραιώσουμε περαιτέρω την παρουσία μας στην Ισλανδία».

Το Akureyri “Skáld” HotelCurio Collection by Hilton, θα κοσμήσει τη γραφική οδό Hafnarstræti στην καρδιά του Akureyri. Αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του το καλοκαίρι του 2025, το κατάλυμα θα προσφέρει 70 προσεκτικά σχεδιασμένα δωμάτια, συνδυάζοντας τις σύγχρονες ανέσεις με ένα νεύμα στην πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Ισλανδίας.

Ένα δεύτερο ακίνητο που βρίσκεται στο Brietartún του Ρέικιαβικ, προγραμματίζεται να ανοίξει την άνοιξη του 2026, προσφέροντας διαμονή υψηλής ποιότητας κάτω από μια από τις επωνυμίες του Hilton, με περισσότερες λεπτομέρειες να αποκαλυφθούν αργότερα φέτος.

Η ιδιοκτησία 170 κλειδιών θα αποτελεί απόδειξη της δέσμευσης της Ισλανδίας για βιωσιμότητα και καινοτομία στην αστική ανάπτυξη. Με έμφαση στα φυσικά υλικά και προσεγμένο ντιζάιν, το ξενοδοχείο θα προσφέρει στους επισκέπτες μια πραγματικά καθηλωτική εμπειρία στην ισλανδική φιλοξενία.