Η Hilton εισήγαγε μενού μηδενικών τροφικών αποβλήτων σε τέσσερα από τα ξενοδοχεία της στο Ηνωμένο Βασίλειο, γεγονός που συμπίπτει με την Ημέρα Stop Food Waste.

Ο ξενοδοχειακός όμιλος ανταποκρίνεται στην Έκθεση του UNEP για τα απορρίμματα τροφίμων για το 2024, η οποία διαπίστωσε ότι ένα δισεκατομμύριο τόνοι τροφίμων σπαταλούνται ετησίως, με τη βιομηχανία υπηρεσιών τροφίμων να είναι υπεύθυνη για πάνω από το ένα τέταρτο των παραγόμενων απορριμμάτων.

Τα μενού «Taste of Zero Waste» θα είναι διαθέσιμα στα εξής ξενοδοχεία για ένα μήνα (από τις 24 Απριλίου) ως μέρος ενός πιλοτικού προγράμματος:

  • Hilton London Metropole.
  • London Hilton on Park Lane.
  • Hilton Manchester Deansgate.
  • DoubleTree by Hilton Brighton Metropole

Ενώ επί του παρόντος δραστηριοποιείται μόνο σε τέσσερα ξενοδοχεία, η Hilton σχεδιάζει να αναπτύξει την πρωτοβουλία σε περισσότερα ξενοδοχεία στην περιοχή της EMEA το επόμενο έτος.

Κάθε μενού θα επιμεληθεί από σεφ στα συμμετέχοντα ξενοδοχεία και θα περιλαμβάνει πέντε έως επτά πιάτα, μαζί με ποτά μηδενικών αποβλήτων.

Η πρωτοβουλία έχει σχεδιαστεί για να δείξει πώς οι διαχειριστές ξενοδοχείων μπορούν να μειώσουν σημαντικά τα απόβλητα μέσω καινοτόμων τεχνικών.

Οι ομάδες θα επαναχρησιμοποιήσουν επίσης τα υπόλοιπα είδη όπως αρτοσκευάσματα, ψωμί, φρούτα και κόκκους καφέ από τους μπουφέδες πρωινού για να δημιουργήσουν επιδόρπια, ενώ θα συντηρήσουν επίσης τα πλεονάζοντα φρούτα και λαχανικά μέσω του τουρσί.

Η Hilton θα δωρίσει επίσης ένα γεύμα σε ένα άτομο που έχει ανάγκη για κάθε πιάτο που αγοράζεται από τα νέα μενού, μέσω του The Felix Project.

Το Hilton London Metropole συνεργάζεται με τη φιλανθρωπική οργάνωση που εδρεύει στο Λονδίνο από το 2020, όταν τα ξενοδοχεία αναγκάστηκαν να κλείσουν λόγω της πανδημίας.

Τα εστιατόρια μετατράπηκαν σε κοινοτικούς κόμβους κουζίνας, με πλεονάζοντα συστατικά που χρησιμοποιούνται για την προετοιμασία χιλιάδων γευμάτων για όσους έχουν ανάγκη σε όλο το Λονδίνο. Η συνεργασία συνεχίζεται μέχρι σήμερα και το ξενοδοχείο έχει μαγειρέψει περισσότερα από 75.000 γεύματα για όσους έχουν ανάγκη.

Η Hilton στοχεύει να μειώσει τα απόβλητα που αποστέλλονται σε χώρους υγειονομικής ταφής κατά 50% έως το 2030.

Τέλος, παράλληλα με το πιλοτικό πρόγραμμα, η Hilton εισήγαγε επίσης ένα νέο μενού χαμηλών απορριμμάτων σε σχεδόν 20 καταλύματα σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.