Τους καλύτερους παραλιακούς προορισμούς για οικογένειες από τις ΗΠΑ αποκάλυψε σε πρόσφατη έρευνα της η πλατφόρμα InsureMyTrip.

Οι κατηγορίες περιλαμβάνουν τη μέση βαθμολογία παραλίας, τη μέση θερμοκρασία της θάλασσας, το μέσο κόστος ενός ξενοδοχείου για δύο ενήλικες και δύο παιδιά, τον αριθμό των αξιοθέατων, το κόστος των θαλάσσιων δραστηριοτήτων, την καθαριότητα των ωκεανών και την ασφάλεια.

Ειδικότερα, διαπίστωσε ότι το 40% των γονέων σχεδίαζαν να ξοδέψουν περισσότερα σε διεθνή ταξίδια με τις οικογένειες τους φέτος. Παράλληλα, υπάρχει αυξανόμενη τάση των πολλαπλών γενεών που ταξιδεύουν μαζί.

Μία από τις προκλήσεις στον προγραμματισμό για οικογενειακές διακοπές είναι να διασφαλίσουμε ότι ο προορισμός έχει κάτι να προσφέρει σε όλους, από τα παιδιά μέχρι τους γονείς και ακόμη και τους παππούδες.

Στην πρώτη θέση, βρέθηκε η Γκουανακάστε στην Κόστα Ρίκα. Αυτός ο προορισμός διακοπών είναι ιδανικός για οικογένειες, χάρη στις όμορφες παραλίες του και τα ζεστά νερά με μέση ετήσια θερμοκρασία 84,6°F.

Για οικογένειες με χαμηλό προϋπολογισμό, αυτός ο παραλιακός προορισμός προσφέρει εξαιρετική αξία. Το μέσο κόστος ενός δωματίου ξενοδοχείου για δύο ενήλικες και δύο παιδιά είναι 171,20 δολάρια. Αυτό είναι σημαντικά χαμηλότερο από το μέσο κόστος ενός δωματίου ξενοδοχείου στη μελέτη στα 393,22 δολάρια.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το Ντουμπάι, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Έλαβε υψηλές βαθμολογίες σε διάφορες κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας (10/10), της μέσης βαθμολογίας παραλίας (9,31) και της θερμοκρασίας της θάλασσας (84,7°F).

Το Ντουμπάι έχασε ελάχιστα την πρώτη θέση λόγω του κόστους των ξενοδοχείων και των δραστηριοτήτων. Το μέσο δωμάτιο κοστίζει 298,81 δολάρια για μια τετραμελή οικογένεια ενώ οι θαλάσσιες δραστηριότητες κοστίζουν κατά μέσο όρο 150,86 δολάρια.

Η Χρυσή Ακτή στην Αυστραλία, κατατάσσεται στην τρίτη θέση, με συνολική βαθμολογία 7,18. Κατέχει υψηλή θέση χάρη στις εξαιρετικές παραλίες (9,85), τα ζεστά νερά (8,96) και την καθαριότητα των ωκεανών (9,97).

Παράλληλα, είναι μια ακριβότερη επιλογή για οικογενειακή διαμονή, όπου το μέσο κόστος ενός δωματίου ξενοδοχείου είναι 374,04 δολάρια. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα πολλά δωρεάν φυσικά αξιοθέατα. Το μέσο κόστος των υδάτινων δραστηριοτήτων είναι περίπου 78 δολάρια, το οποίο είναι σημαντικά φθηνότερο από το μέσο όρο της μελέτης των 125,67 δολάρια.

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η Κορσική, η Γαλλία και το Κολόμπο της Σρι Λάνκα με 7,16 και 7,15 αντίστοιχα. Και οι δύο τοποθεσίες κατατάσσονται καλά για τις εξαιρετικές παραλίες και τους ζεστούς ωκεανούς τους.

Η Κορσική κατατάσσεται ελαφρώς χαμηλότερα λόγω των ακριβότερων ξενοδοχείων (259,20 δολάρια) και των περιορισμένων αξιοθέατων (4,04).

Το Κολόμπο είναι η δεύτερη φθηνότερη πόλη για κράτηση ξενοδοχείου (131,48 δολάρια), καθιστώντας το την ιδανική τοποθεσία για ταξιδιώτες προϋπολογισμού. Ωστόσο, απογοητεύει από τα περιορισμένα αξιοθέατα (2,63) και τις ακριβές θαλάσσιες δραστηριότητες (5,68).

Για οικογένειες που θέλουν να ταξιδέψουν σε πολλούς προορισμούς κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, η Αυστραλία είναι η ιδανική χώρα για επίσκεψη. Τρεις από τις πόλεις της, η Χρυσή Ακτή, η Μελβούρνη και το Περθ εμφανίζονται στο top 10.