Οι μετοχές της Minoan Group PLC αυξήθηκαν κατά 33% σήμερα καθώς η εταιρεία δήλωσε ότι έχει συμφωνήσει για πώληση του τμήματος Travel & Leisure, έτσι ώστε να αφήσει τον όμιλο ελεύθερο χρεών.

Η Minoan Group Plc είναι μια εισηγμένη εταιρεία ταξιδιών και αναψυχής που εδρεύει στη Γλασκώβη, διαθέτει και εκμεταλλεύεται μια σειρά ταξιδιωτικών πρακτορείων που καλύπτουν όλες τις πτυχές του παγκόσμιου ταξιδιού και διαθέτει επίσης ένα τμήμα ανάπτυξης θέρετρων στην Κρήτη καθώς και ένα 5* θέρετρο στην περιοχή.

Η επιχείρηση όπως ανακοίνωσε “έχει υπογράψει συμφωνία αποκλειστικότητας με έναν αγοραστή που δεν έχει αποκαλυφθεί” και όπως τονίζει “η διαπραγμάτευση για το πρώτο τρίμηνο του οικονομικού της έτους είναι σημαντικά μπροστά από την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, με τις μικτές πωλήσεις να αυξάνονται κατά 15%.”

Πρόσθεσε επίσης ότι η ελληνική αγορά ακινήτων αρχίζει να ανακάμπτει τόσο για τις βίλες όσο και για διαμερίσματα και ξενοδοχεία.

Η Minoan Group PLC ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει το νέο κεφάλαιο μέσω της έκδοσης 1,3 εκατομμυρίων μετοχών στις 6,00 £ η κάθε μία για να καλύψει τις υποχρεώσεις μέχρι να ολοκληρωθεί η πώληση της δραστηριότητας Travel & Leisure.