Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η  43η Διεθνής Έκθεση ΒΟΟΤ, στο Ντίσελντορφ από  τις 21 Ιανουαρίου  έως  τις 29 Ιανουαρίου  2012, εκπληρώνοντας  όλες τις προσδοκίες των εκπροσώπων του παγκόσμιου θαλάσσιου τουριστικού κλάδου.

Κατά τη διάρκεια των εννέα ημερών 1.656 εκθέτες από 62 χώρες είχαν τη δυνατότητα σε ένα εκθεσιακό χώρο που καλύπτει επιφάνεια 220.000 τμ, να παρουσιάσουν νέα υπερσύγχρονα και πολυτελή σκάφη αναψυχής, τις νέες τάσεις στο θαλάσσιο τουρισμό και σπορ, καθώς επίσης και όλα τα είδη θαλάσσιου εξοπλισμού.

Σύμφωνα με τα στατιστικά της έκθεσης το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των επισκεπτών, σχεδόν το 50%, προσέλκυσαν τα σκάφη αναψυχής και τα ιστιοφόρα, 27% ενδιαφέρθηκε για καταδυτικό εξοπλισμό, ενώ περίπου το 30% των επισκεπτών ήθελε να ενημερωθεί για τους διάφορους τουριστικούς προορισμούς.

Το λιτό ελληνικό περίπτερο, καλύπτοντας μια συνολική επιφάνεια 88 τ.μ. με γαλάζιους και λευκούς χρωματισμούς προσέλκυσε πληθώρα επισκεπτών για να ενημερωθούν όχι μόνο για τις ομορφιές της χώρας μας αλλά και τη δυνατότητα επίσκεψης της Ελλάδας με σκάφος.

Τα μηνύματα των επισκεπτών του ελληνικού περιπτέρου ήταν θετικά και οι περισσότεροι δήλωσαν θαυμαστές της χώρας μας, αφού επί σειρά ετών επισκέπτονται την Ελλάδα.

Να σημειώσουμε ότι η επόμενη Έκθεση ΒΟΟΤ θα πραγματοποιηθεί από τις 19 έως τις 27 Ιανουαρίου του 2013.

Ελπινίκη Τζουάνου