Οι τιμές των εξυπηρετούμενων διαμερισμάτων στη Γαλλία και τη Γερμανία έχουν σημειώσει άνοδο που συνδέεται με τη φιλοξενία μεγάλων αθλητικών γεγονότων αυτό το καλοκαίρι, σύμφωνα με στοιχεία του εξειδικευμένου πρακτορείου SilverDoor.

Πιο αναλυτικά, οι μέσες ημερήσιες τιμές (ADR) για τα διαμερίσματα στο Παρίσι, το οποίο φιλοξενεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες που ξεκινούν στις 26 Ιουλίου, έχουν αυξηθεί κατά 30%-70% από έτος σε έτος. Ωστόσο, ανέφερε ότι οι τιμές των ξενοδοχείων στην πόλη έχουν αυξηθεί κατά 200% σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Γερμανία

Πόλεις στη Γερμανία, η οποία φιλοξενεί επί του παρόντος το τουρνουά ποδοσφαίρου UEFA Euro 2024, κατέγραψαν επίσης υψηλότερες τιμές για εξυπηρετούμενα διαμερίσματα τον Ιούνιο με αύξηση κατά 14% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2023.

Στο Βερολίνο σημειώθηκε ακόμη μεγαλύτερη άνοδος στις τιμές των διαμερισμάτων – κατά 34% από έτος σε έτος και ανήλθε στις 167,85 λίρες την ημέρα τον Ιούνιο, ενώ οι τιμές στο Ντόρτμουντ έχουν εκτοξευθεί κατά 23% στις 85,71 λίρες την ημέρα.