Η SITA, ο παγκόσμιος ηγέτης στις τεχνολογικές λύσεις για τον κλάδο των αεροπορικών μεταφορών, έχει αναφέρει αποτελέσματα ρεκόρ για το 2023, με έσοδα που φτάνουν σχεδόν το 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια ΗΠΑ.

Αυτό το επίτευγμα, που αντιπροσωπεύει αύξηση 7% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ανακοινώθηκε στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της SITA.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος David Lavorel τόνισε επίσης τη σημαντική αύξηση των περιθωρίων και των EBITDA, ξεπερνώντας τα σχέδια κατά 4%.

«Κάθε ένας από τους πελάτες και τα μέλη μας επωφελείται από την ισχυρή απόδοση και ανάπτυξή μας», σημείωσε ο Lavorel.

«Σημαίνει ότι μπορούμε να αυτοχρηματοδοτήσουμε τις εξελίξεις του χαρτοφυλακίου μας και να εξερευνήσουμε περαιτέρω ευκαιρίες καινοτομίας. Αυτό είναι ζωτικής σημασίας καθώς αντιμετωπίζουμε τις μεγάλες τάσεις που αντιμετωπίζουν τώρα τα ταξίδια και υιοθετούμε νέες τεχνολογίες για να διαμορφώσουμε το μέλλον του κλάδου μας. Οι εξελίξεις και οι καινοτομίες του χαρτοφυλακίου μας προετοιμάζουν τη βιομηχανία για τα επόμενα χρόνια, προσφέροντας απρόσκοπτα και απρόσκοπτα ταξίδια, λειτουργική αποτελεσματικότητα , ανθεκτικότητα και ευελιξία, βιωσιμότητα και πολλά άλλα.»

Η χρονιά ρεκόρ της SITA σημαδεύτηκε επίσης από μεγάλα συμβόλαια και συνεργασίες που στοχεύουν να μεταμορφώσουν τις ταξιδιωτικές εμπειρίες σε αεροδρόμια και σύνορα. Αυτά περιλαμβάνουν βιομετρικά σημεία επαφής για επιβάτες αεροπορικών εταιρειών στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, μια ψηφιακή συνεργασία για ταξίδια και βιωσιμότητα με τον Arab Air Carriers Organization και κορυφαίες δοκιμές στην Αρούμπα χρησιμοποιώντας το πρότυπο Digital Travel Credential (DTC) του ICAO.

Επιπλέον, η συμφωνία της SITA με την Αρχή Αεροδρομίων της Ινδίας (AAI) θα εισαγάγει τις πιο πρόσφατες λύσεις επεξεργασίας επιβατών και την ενεργοποίηση cloud σε 44 αεροδρόμια σε όλη την Ινδία, προετοιμάζοντας τη χώρα για μελλοντική αύξηση της επιβατικής κίνησης. Το λανσάρισμα νέων υπηρεσιών για τη λύση SITA Connect Go SD-WAN είναι ένα ακόμη βήμα για να γίνουν πιο αποτελεσματικές οι λειτουργίες, με πρώιμους χρήστες όπως η Qatar Airways και η Biman Bangladesh Airlines.

Στον τομέα των αεροσκαφών, οι συνεργατικές λύσεις πληροφορικής της SITA κάνουν τις πτήσεις πιο αποτελεσματικές και βιώσιμες. Αεροπορικές εταιρείες όπως η Azul, η Singapore Airlines, η AIX Connect και η Vistara έχουν υιοθετήσει το SITA OptiFlight® για να μειώσουν την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO2 μέσω καλύτερου σχεδιασμού διαδρομής πτήσης.

«Πετύχαμε σημαντικά τους στόχους του πρώτου έτους του επιχειρηματικού μας σχεδίου για την ανάπτυξη της SITA. Ως αποτέλεσμα, μπήκαμε στο 2024 με δυνατό ουραίο άνεμο», πρόσθεσε ο Lavorel. «Με 75 επιτυχημένα χρόνια πίσω μας, κοιτάμε το μέλλον των ταξιδιών. Η αποστολή μας είναι να προετοιμάσουμε τους πελάτες μας να προσφέρουν την απόλυτη εμπειρία ταξιδιού και μεταφοράς, με τις πιο προηγμένες, αποτελεσματικές και βιώσιμες τεχνολογίες».

Συνεχίζοντας την εστίασή της στη λειτουργική αποτελεσματικότητα και τη βιωσιμότητα, η SITA λάνσαρε το SITA Total Airport Optimizer το 2024. Αυτή η πλατφόρμα με τεχνητή νοημοσύνη βοηθά τα αεροδρόμια να διαχειρίζονται όλες τις πτυχές των λειτουργιών τους, ενσωματώνοντας τη βιωσιμότητα στη λήψη επιχειρησιακών αποφάσεων μέσω μιας συνεργασίας με την Univers.

Η δυναμική το 2024 συνεχίστηκε με την εξαγορά από τη SITA της Materna IPS, ηγέτη στον τομέα της εξυπηρέτησης επιβατών για αεροδρόμια και αεροπορικές εταιρείες, και την έναρξη της SmartSea μέσω συμφωνίας με την Columbia Shipmanagement. Αυτές οι κινήσεις πρόκειται να αναδιαμορφώσουν την αεροπορία και τη ναυτιλιακή βιομηχανία, φέρνοντας προηγμένη τεχνολογία σε νέους τομείς.

Η εξαγορά της ASISTIM από τη SITA ενισχύει περαιτέρω τις δυνατότητές της, προσφέροντας στις αεροπορικές εταιρείες μια διαχειριζόμενη υπηρεσία για τον έλεγχο των πτητικών λειτουργιών. «Αυτή είναι μια συναρπαστική στιγμή για την ταξιδιωτική βιομηχανία», σημείωσε ο Lavorel. «Οι μεγάλες τάσεις όπως η ψηφιοποίηση και η βιωσιμότητα θα αλλάξουν για πάντα τον τρόπο που εργαζόμαστε. Για 75 χρόνια, βοηθήσαμε τις αεροπορικές μεταφορές να προχωρήσουν στο μέλλον. Τώρα βρισκόμαστε σε θέση να βοηθήσουμε τους ευρύτερους κλάδους ταξιδιών και μεταφορών να δημιουργήσουν ολοένα και περισσότερες εμπειρίες ταξιδιού χωρίς τριβές, να επιτύχουν λειτουργική αποτελεσματικότητα και ανθεκτικότητα και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις βιωσιμότητας».