Οι διεθνείς ταξιδιώτες στα ξενοδοχεία των ΗΠΑ αναμένεται να φτάσουν στο 40% των συνολικών επισκεπτών αυτό το καλοκαίρι.

Μια νέα έκθεση του SiteMinder δείχνει την αύξηση των διεθνών αφίξεων που προβλέπεται στις ΗΠΑ αυτό το καλοκαίρι, με το 40% των κρατήσεων καταλυμάτων να προέρχεται από ξένους επισκέπτες, συγκριτικά με 24% πέρυσι.

Η εν λόγω μελέτη με τίτλο «SiteMinders Hotel Booking Trends – Summer 2024 Edition», ερευνά τις κρατήσεις ξενοδοχείων που έγιναν για διαμονή μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου, σε 10 από τις μεγαλύτερες τουριστικές αγορές στο βόρειο ημισφαίριο, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ καθώς και της Αυστρίας, του Καναδά, της Γαλλίας, της Ιταλίας, του Μεξικού , την Πορτογαλία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Εντός των ΗΠΑ, τα στοιχεία δείχνουν:

  • Οι διεθνείς αφίξεις έχουν επιταχυνθεί. Ενώ οι διεθνείς αφίξεις αναμένεται να αυξηθούν κατά 10% από έτος σε έτος σε όλο το ημισφαίριο, στις ΗΠΑ θα κινηθούν ανοδικά κατά 16% στις ΗΠΑ, σημειώνοντας τη δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση σε οποιαδήποτε χώρα, μετά μόνο το Μεξικό.
  • Οι ταξιδιώτες έχουν κάνει κράτηση για τη διαμονή τους εκ των προτέρων. Ο μέσος χρόνος παράδοσης έχει αυξηθεί σε 139 ημέρες, από 134 ημέρες το 2023.
  • Η μέση ημερήσια τιμή μειώθηκε κατά 3%, από 338 δολάρια το περασμένο καλοκαίρι σε 328 δολάρια φέτος. Από όλες τις χώρες που περιέχονται στην αναφορά του SiteMinder, αυτό σημαίνει τη μόνη μείωση από έτος σε έτος στις καλοκαιρινές τιμές.
  • Η διάρκεια της διαμονής έχει παραταθεί, με τους επισκέπτες να έχουν κατά μέσο όρο 2,11 διανυκτερεύσεις, σε σύγκριση με 2,07 διανυκτερεύσεις το 2023.