Τα exclusive Stirring Stars events επιστρέφουν για δεύτερη χρονιά στο Mandarin Oriental, Costa Navarino και προσφέρουν μοναδικές βραδιές αφιερωμένες στην υψηλή γαστρονομία και την οινογνωσία στον ατμοσφαιρικό χώρο του εστιατορίου “The Private Kitchen”.

Από τις 2 Μαΐου και καθόλη τη διάρκεια της σεζόν έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, το Resort μεταμορφώνεται σε σημείο αναφοράς για τους λάτρεις των εκλεκτών απολαύσεων, συγκεντρώνοντας μερικά από τα πιο σημαντικά ονόματα της διεθνούς γαστρονομίας, καθώς και φημισμένα wine houses, με κάθε event να αποτελεί ωδή στη δημιουργικότητα.

Σε ένα κομψό περιβάλλον με εντυπωσιακή θέα στον κόλπο του Ναυαρίνου, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν βραβευμένους με αστέρια Michelin Chefs και να γευτούν τις προτάσεις τους αλλά και να μυηθούν σε ένα οινικό ταξίδι που θα αφυπνίσει όλες τις αισθήσεις.

Starry Nights: Βραδιές αφιερωμένες στην υψηλή γαστρονομία

Ο Executive Chef του Mandarin Oriental, Costa Navarino, Bertrand Valegeas και η ομάδα του υποδέχονται βραβευμένους Chefs από την Ελλάδα και το εξωτερικό, σε ένα γαστρονομικό ταξίδι εμπνευσμένο από τη φιλοσοφία και την ιστορία κάθε καλεσμένου. Κάθε δείπνο αποτελεί μια ξεχωριστή αφήγηση γεύσεων, ειδικά σχεδιασμένη για όσους αναζητούν αυθεντικές εμπειρίες. Το πρόγραμμα των Starry Nights είναι το εξής:

● 20-21 Μαΐου, Andreas Caminada: Ο διάσημος Ελβετός Chef, βραβευμένος με τρία αστέρια Michelin, έρχεται από το εστιατόριο Schloss Schauenstein, συνθέτοντας ένα εξαιρετικό γαστρονομικό ταξίδι, στο οποίο η ελβετική παράδοση και οι σύγχρονες τάσεις πλέκονται αρμονικά.

● 6-7 Ιουνίου, Maxime Gilbert: Βραβευμένος με δύο αστέρια Michelin, ο εμπνευστής πίσω από το εστιατόριο Écriture στο Χονγκ Κονγκ παρουσιάζει μια μοντέρνα εκδοχή της γαλλικής κουζίνας στο “The Private Kitchen” μέσα από καινοτόμα πιάτα και τεχνικές υψηλού επιπέδου.

● 4-5 Ιουλίου, Julien Royer: Ο βραβευμένος με τρία αστέρια Michelin Chef του εστιατορίου “Odette” στη Σιγκαπούρη θα δημιουργήσει μοναδικές γεύσεις που συστήνουν μια εκλεπτυσμένη γαστρονομική εμπειρία βασισμένη στη βιωσιμότητα και την αξιοποίηση εποχικών υλικών.

● 12-13 Ιουλίου, Pascal Barbot: Ο βραβευμένος με τρία αστέρια Michelin Chef, φέρνει στο Τhe Private Kitchen τη δημιουργικότητά του και την ξεχωριστή προσέγγισή του πάνω στη γαλλική κουζίνα, χαρακτηριστικά που έχουν αναδείξει το εστιατόριο Astrance ανάμεσα στα κορυφαία στο Παρίσι

● 27 Ιουλίου – 1 Αυγούστου, Daniele Cason: Ο πολυβραβευμένος μετρ της ιταλικής κουζίνας και δημιουργός του βραβευμένου The Pizza Bar on 38th του Mandarin Oriental, Tokyo επιστρέφει στο Pizza Sapienza by Daniele Cason με ένα μενού degustation, που θα συστήσει στους επισκέπτες την πιο λαχταριστή εκδοχή της αγαπημένης ιταλικής πίτσας

● 3-4 Αυγούστου, Nicolas Guercio: Ο Executive Pastry Chef του Lutetia στο Παρίσι, προσκαλεί τους επισκέπτες του Mandarin Oriental, Costa Navarino σε μια γλυκιά γευστική εμπειρία που συνδυάζει παραδοσιακές και μοντέρνες γεύσεις.

● 29-30 Αυγούστου, Αστέριος Κουστούδης και Νίκος Λειβαδιάς: Οι βραβευμένος με αστέρι Michelin Chef Αστέριος Κουστούδης και o Chef de Cuisine Νίκος Λειβαδιάς του Tudor Hall παρουσιάζουν ένα 6-hands dinner, όπου κυριαρχούν σύγχρονες ερμηνείες της ελληνικής κουζίνας με τη δική τους ξεχωριστή ματιά.

● 14-15 Σεπτεμβρίου, Fanny Rey & Jonathan Wahid: Η βραβευμένη με 2 αστέρια Michelin Fanny Rey και ο Pastry Chef Jonathan Wahid από το γαλλικό εστιατόριο Auberge de Saint-Remy ενώνουν τις δυνάμεις τους συνθέτοντας ένα ολοκληρωμένο γευστικό ταξίδι που εντυπωσιάζει κάθε ουρανίσκο.

Wine Events: Οινικές εμπειρίες με τη σφραγίδα διεθνών και ελληνικών οίκων

Από τα Stirring Stars δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα Wine Events με εμβληματικά διεθνή wine και champagne houses να αναλαμβάνουν τα ηνία του “The Private Kitchen”, παρουσιάζοντας τις πιο χαρακτηριστικές ετικέτες τους και αποκαλύπτοντας τη μοναδική ταυτότητα κάθε brand. Οι εκπρόσωποι των οινοποιείων καθοδηγούν τους επισκέπτες σε ένα ταξίδι μέσα από terroirs, ξεχωριστές ποικιλίες και φιλοσοφίες παραγωγής, αναδεικνύοντας τη μοναδικότητα κάθε οίνου, αλλά και τη διαχρονική τέχνη της οινοποίησης.