Η καθιέρωση του τηνιακού πρωινού με ντόπια προϊόντα, σε όλες τις επιχειρήσεις του νησιού που θα υπογράψουν το σχετικό Σύμφωνο Τιμής και θα λάβουν το αντίστοιχο σήμα, είναι πολύ κοντά.

Στο πλαίσιο του φετινού Tinos Food Paths 2018 (TFP) προχώρησε ο διάλογος στην τοπική αγορά εστίασης και φιλοξενίας προκειμένου να γνωρίσει ο ταξιδιώτης την γαστρονομική κληρονομιά του νησιού, μέσα και από το πρωινό και να προωθηθούν τα παραδοσιακά προϊόντα.

Αυτό ήταν ένα από τα αποτελέσματα της τέταρτης διοργάνωσης του TFP -που έληξε χθες- στον κόσμο του διατροφικού πολιτισμού του νησιού, την οποία παρακολούθησαν εκπρόσωποι της Marketing Greece, καθώς και Έλληνες και διεθνείς μπλόγκερς του τουρισμού και της γαστρονομίας.

Πολύβουα, πολυεπαγγελματικά και πολυπολιτισμικά, τα φετινά Tinos Food Paths, κατάφεραν να προβάλλουν ακόμη περισσότερο το νησί ως έναν ιδιαίτερο προορισμό για γενικό, ειδικό και βεβαίως, για διατροφικό τουρισμό.

Φέτος οι παρουσίες σημαντικών παραγόντων στην αγορά της γεύσης, της οινογνωσίας, ειδικών για τα αποστάγματα και το ελαιόλαδο, καθώς και περισσότερων από είκοσι κορυφαίων Ελλήνων σεφ με δραστηριότητα και διακρίσεις εντός κι’ εκτός συνόρων ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο και κάθε προσδοκία.

Οι εκδηλώσεις του TFP ήταν αφιερωμένες στη δημιουργικότητα στην κουζίνα, στη θεματική μάθηση και ψυχαγωγία. Παράλληλα μέσα από περιπατητικές διαδρομές στο χωριό Ταραμπάδος και σε άλλα χωριά οι προσκεκλημένοι έμαθαν για την κουλτούρα του περιστεριού και των περιστεριώνων στην οποία είναι αφιερωμένη έκθεση εικαστικών.

Στη γιορτή των TFP όλοι συνετέλεσαν, χωρίς διακρίσεις, ενήλικες και παιδιά, παππούδες και γιαγιάδες τηνιακοί, άλλοι Έλληνες και ξένοι φίλοι, ειδικοί, άσχετοι, ενδιαφερόμενοι ή περίεργοι, με διαφορετικούς προσανατολισμούς ή με διαφορετικές ανάγκες. Παιδιά και άνθρωποι με ειδικές ικανότητες εκπαιδεύθηκαν, μαγείρεψαν, έπαιξαν, ευχαριστήθηκαν.

Στην κορυφή της πυραμίδας των συντελεστών της γιορτής βρέθηκαν οι εθελοντές της διοργάνωσης που κατέθεσαν τον κόπο τους και διεύρυναν τον ρόλο τους, συνεχίζοντας να εμπνέονται για τέταρτη χρονιά από την ομόνοια και τη συνεργασία, από το πνεύμα των TFP και στους οποίους είναι αφιερωμένο το αποψινό πάρτυ.

Η διοργάνωση τελούσε υπό την αιγίδα του δήμου Τήνου και υποστηρίχθηκε από την Περιφέρεια νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο ανάδειξης της περιοχής ως γαστρονομικής πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2019.