Η Tui προτρέπει τους ταξιδιώτες που αναχωρούν απο το αεροδρόμιο του Μπέρμιγχαμ, να κάνουν check-in τουλάχιστον τρεις ώρες πριν την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης.

Η νέα συμβουλή αυξάνεται σε τέσσερις ώρες για όσους κάνουν πτήσεις μεγάλων αποστάσεων.

Το αεροδρόμιο είπε ότι οι ουρές για την ασφάλεια το περασμένο Σαββατοκύριακο υπήρξαν επειδή οι επιβάτες δεν γνώριζαν ότι οι περιορισμοί για τα υγρά στα 100 ml στις χειραποσκευές παραμένουν σε ισχύ μετά από μια ξαφνική στροφή της κυβέρνησης .

Αυτό συνέβη παρά το γεγονός ότι το Μπέρμιγχαμ έγινε ένα από τα πρώτα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου που συμμορφώθηκε με την κυβερνητική οδηγία για νέο εξοπλισμό ασφαλείας.

Ο αερομεταφορέας πρόσθεσε σε μια ταξιδιωτική ειδοποίηση στον ιστότοπό του: «Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε να φτάσετε στο αεροδρόμιο με αρκετό χρόνο πριν από την πτήση σας.

«Αυτή τη στιγμή, συνιστούμε να αφιερώσετε τρεις ώρες για πτήσεις προς Ευρώπη και Αφρική και τέσσερις ώρες για πτήσεις μεγάλων αποστάσεων.

«Με αυτόν τον τρόπο, θα έχετε άφθονο χρόνο για να παραλάβετε τις αποσκευές σας και να διασχίσετε τις ουρές ασφαλείας. Εάν φτάσετε νωρίτερα από αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να κάνετε check in ή να περάσετε νωρίς από την ασφάλεια.

«Μαζί με το αεροδρόμιο του Μπέρμιγχαμ, κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Ταυτόχρονα, είμαστε ενθουσιασμένοι που εργαζόμαστε στα παρασκήνια για να βελτιώσουμε τη μελλοντική σας εμπειρία.”

Το αεροδρόμιο του Μπέρμιγχαμ δήλωσε: «Οι νέες εργασίες κατασκευής της περιοχής ασφαλείας μας είναι ακόμη σε εξέλιξη. Αυτό σημαίνει ότι ο χώρος της ουράς για ασφάλεια είναι κυρίως στον κάτω όροφο.

«Παρακαλούμε σημειώστε ότι όλοι οι επιβάτες που φτάνουν με τρένο πρέπει να κατευθυνθούν στο ισόγειο για να συμμετάσχουν στην ουρά για ασφάλεια.

«Το αεροδρόμιο εκμεταλλεύτηκε αυτή την ευκαιρία για να χτίσει το μέλλον του δημιουργώντας μια νέα περιοχή αναζήτησης ασφαλείας που θα είναι βελτιωμένη, ταχύτερη και απλούστερη».

Ο διευθύνων σύμβουλος Nick Barton δήλωσε: «Οι κανόνες που τηρούμε από τον Μάρτιο είναι πλέον πολύ σαφείς, καθώς μόνο υγρά, πάστες και τζελ έως 100 ml μπορούν να μεταφερθούν στις χειραποσκευές.

«Από το άνοιγμα της νέας περιοχής ασφαλείας μας, και παρόλο που είμαστε ένα από τα πρώτα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου που συμμορφώνονται, έχουμε περιοριστεί στη χρήση του εξοπλισμού μας αξίας πολλών εκατομμυρίων λιβρών λόγω ενός εκκρεμούς κανονιστικού περιορισμού που σημαίνει ότι έπρεπε να περιορίσουμε τα υγρά στα 100 ml. Αυτός ο κανόνας έχει πλέον εφαρμοστεί σε εθνικό επίπεδο.

«Παρά το γεγονός ότι ο κανόνας των 100 ml εξακολουθεί να ισχύει, έχουμε συνεχώς μη συμμορφούμενες σακούλες με υγρά πάνω από το όριο που έχουν οδηγήσει σε αναποτελεσματικότητα του εξοπλισμού μας και οδήγησαν σε παρατεταμένο χρόνο αναμονής για τους πελάτες.

«Είναι πλέον επιτακτική ανάγκη όλοι οι πελάτες να συμμορφώνονται με τον εθνικό κανόνα για να διασφαλιστεί μια ομαλότερη και απλούστερη μετάβαση μέσω του αεροδρομίου. Μια μη συμμορφούμενη τσάντα με υγρά άνω των 100 ml μπορεί να προσθέσει έως και 20 λεπτά στο ταξίδι κάθε επιβάτη μέσω της ασφάλειας.

“Όλοι οι ταξιδιώτες πελάτες θα πρέπει να ελέγχουν τις χειραποσκευές τους για να βεβαιωθούν ότι συμμορφώνονται με αυτόν τον περιορισμό.”

Ομοίως, η Tui συνέστησε τις ίδιες ώρες check-in στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ κατά τη διάρκεια μιας ανακαίνισης ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων λιρών.