Η νεοσύστατη Ένωση Ξενοδόχων Χανίων, που εκπροσωπεί το 85% των ξενοδοχειακών μονάδων της περιοχής, παρουσίασε στα μέλη της το έργο που έχει επιτευχθεί το τελευταίο τρίμηνο σε εκδήλωση που έγινε στα Χανιά.

Παρά του λίγους μήνες της λειτουργίας της, η Ένωση κλήθηκε να διαχειριστεί σοβαρές υποθέσεις κρίσης όπως η υπόθεση με τα «Συμβόλαια Τουριστικών Πρακτορείων σε Δραχμές» γεγονός που αναδεικνύει την ανάγκη ύπαρξης μίας δυνατής και ενωμένης Ένωσης, η οποία θα μπορεί να συμβάλει σε αποφάσεις καθοριστικές όχι μόνο για τα ξενοδοχεία της περιοχής, αλλά και για το γενικό συμφέρον του τόπου.

Ως παράδειγμα, αναφέρθηκε η συμβολή της στην αποκατάσταση των τουαλετών στο αεροδρόμιο ή την προσπάθεια συγκέντρωσης ιματισμού για ανέργους και τροφίμων για συσσίτια, τονίζοντας έτσι τον κοινωνικό της ρόλο.

«Η Ένωση Ξενοδόχων Χανίων συμβάλει στην προώθηση του τουρισμού στην περιοχή μας με απώτερη αποστολή την ευημερία του τόπου μας. Πιστεύουμε ότι ο τουρισμός είναι ένα όχημα ανάπτυξης και οικονομικής ανόδου, και στόχος μας είναι να υπηρετήσουμε την σωστή λειτουργία του. Η περιοχή μας είναι απόλυτα τουριστική και έχει πάρα πολλές δυνατότητες ανάπτυξης. Αυτές τις δυνατότητες θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί ενωμένοι να αναδείξουμε», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Μανώλης Γιαννούλης.

Η Ένωση Ξενοδόχων συνεργάζεται με τους υπόλοιπους νομούς της Κρήτης για την σωστή προώθηση του τουρισμού, συμβάλλει στην σύσταση «Εταιρίας Τουρισμού Κρήτης», σε συζητήσεις με νέες αεροπορικές εταιρίες είτε για πτήσεις χαμηλού κόστους, είτε για ναυλωμένες πτήσεις, και βέβαια συμμετέχει σε εκθέσεις του εξωτερικού για την προβολή του τουρισμού και την προσέλκυση τουριστών.

Επίσης, συνεργάζεται με όλους τους βασικούς φορείς της χώρας για τον τουρισμό όπως ο ΣΕΤΕ, η ΠΟΞ, το Οικονομικό Επιμελητήριο και η Περιφέρεια Κρήτης.

Με στόχο την ενημέρωση των μελών της, η Ένωση στην εκδήλωση είχε προσκαλέσει εξειδικευμένους ανθρώπους του τουρισμού οι οποίοι παρουσίασαν καίρια θέματα που απασχολούν τον κλάδο.

Γιώργος Ν. Αγγελής

Πηγή: Tourism Lobby