Θλίψη σκόρπισε η είδηση του θανάτου του γνωστού ξενοδόχου Γιάννη Σμπώκου, ενός εκ των πρωτοπόρων του τουρισμού της Κρήτης, σε ηλικία 75 ετών αργά χθες το απόγευμα.

Υπήρξε ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Sbokos Hotel Group και σήμερα Pháea, κατασκευάζοντας μερικά από τα πιο σημαντικά ξενοδοχεία στην Κρήτη.

Εξαίρετος εργοδότης και επιχειρηματίας, διετέλεσε και δημοτικός σύμβουλος Ηρακλείου επί Μαν.Καρελλη και πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ την περίοδο της δημαρχίας του Κ.Κληρονόμο.

Ήταν παντρεμένος με την Ελένη Καπαρουνάκη και έχει δυο παιδιά την Αγάπη, σύζυγο Κωσταντίνου Ζομπανάκη και την Κωστάντζα, σύζυγο του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου (εφοπλιστής και “Κόστα Ναβαρινο), που συνεχίζουν στις τουριστικές επιχειρήσεις

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ξενοδοχειακής εταιρίας Phāea.

“Ο ιδρυτής της ξενοδοχειακής εταιρίας Phāea, Γιάννης B. Σμπώκος, έφυγε αργά χθες το απόγευμα, 1 Ιουλίου 2024, ήσυχα σε ηλικία 75 ετών. Από τα πρώτα του βήματα δραστηριοποιήθηκε στον τουρισμό, σταθερά προσανατολισμένος στην ποιότητα των υπηρεσιών και τη συνεχή αναβάθμιση των υποδομών. Οραματίστηκε έναν τουρισμό που κέντρο έχει το σεβασμό προς το περιβάλλον, την κοινωνία και τον άνθρωπο, δημιουργώντας μία από τις σημαντικότερες ξενοδοχειακές εταιρίες της Κρήτης.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΣΕΤΕ, μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, συμμετείχε ενεργά σε σημαντικές πρωτοβουλίες, όπως τη Minoan Lines, Hellenic Seaways, Forthnet, AirGreece που συνέβαλαν στη συνολική αναβάθμιση του τουρισμού της χώρας μας, και παράλληλα υπηρέτησε με συνέπεια και όραμα την τοπική αυτοδιοίκηση ως Αντιδήμαρχος Ηρακλείου, Πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ και Δημοτικός Σύμβουλος.

Παντρεμένος με την Ελένη Καπαρουνάκη, αγαπημένη σύντροφο της ζωής του από τα χρόνια του γυμνασίου, απέκτησε δύο κόρες, Αγάπη και Κωστάντζα Σμπώκου, και τέσσερα εγγόνια.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Πέμπτη 4 Ιουλίου στις 12:00 το μεσημέρι στον Ι.Ν. Αγίου Μηνά, στο Ηράκλειο.

Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων να ενισχύσει το έργο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου και του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου.”