Συνεχίστηκε για δεύτερη ημέρα, η Ημερίδα για τον Αναπαραγωγικό Τουρισμό και την Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή στην Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο της διημερίδας για τον Τουρισμό Υγείας που διοργάνωσε το Ελληνικό Συμβούλιο Τουρισμού Υγείας – Ελιτουρ, σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, του Δήμου Αλεξανδρούπολης, του τμήματος Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, των Ιατρικών Συλλόγων Αθηνών και Έβρου, της Ιπποκράτειου Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής και της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής.

Ο σημαντικός ρόλος που μπορεί να παίξει η Ελλάδα, στο τομέα του Τουρισμού Υγείας – Τουρισμού Γονιμότητας, τονίστηκε στο πλαίσιο της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29 Ιουνίου στο Νομαρχείο της Αλεξανδρούπολης, με τη συμμετοχή αξιόλογων εκπροσώπων του πολιτικού, ακαδημαϊκού και επιχειρηματικού κόσμου της χώρας.

Οι ομιλίες ήταν υψηλού επιπέδου και οι ομιλητές αναφέρθηκαν στις τεράστιες δυνατότητες που προσφέρει ο Τουρισμός Υγείας για την ανάπτυξη της χώρας μας, καθώς έχει σημειώσει ραγδαία αύξηση τα τελευταία χρόνια.

Τις εργασίες της Ημερίδας, άνοιξε ο Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος ΙΣΑ, ΕΛΙΤΟΥΡ, Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών και ανέφερε πως ο Τουρισμός Υγείας μπορεί να αποτελέσει την ατμομηχανή της ανάπτυξης για τη Χώρα μας, προωθώντας την Ελλάδα να καταστεί η Χώρα Υγείας στην Παγκόσμια κοινότητα. Μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:

«Ο ιατρικός τουρισμός δημιουργεί μεγαλύτερες δυνατότητες και ευκαιρίες, με αποτέλεσμα να βλέπουμε περισσότερες συμμετοχές σε αυτό το εγχείρημα. Η βάση είναι το εξαιρετικό ιατρικό δυναμικό και οι δομές υγείας που συνεχώς βελτιώνονται. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε την Ελλάδα, σε κορυφαίο προορισμό ιατρικού τουρισμού, 12 μήνες το χρόνο. Να αναδείξουμε τις ελληνικές πόλεις ακόμα και τις παραμεθόριες, όπως είναι η όμορφη Αλεξανδρούπολη, ως city break προορισμούς και να προσελκύσουμε επενδύσεις, που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Η χώρα μας έχει ισχυρά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και πρέπει να τα αξιοποιήσουμε».

Ο κ. Πατούλης παράλληλα αναφέρθηκε και στις τεράστιες προσπάθειες που πραγματοποιεί το Ελληνικό Συμβούλιο Τουρισμού Υγείας για την προώθηση και προβολή του Ιατρικού Τουρισμού και τόνισε πως η Ελιτούρ είναι ο μόνος οργανισμός που παντρεύει την επιστήμη με τις όποιες υγειονομικές και τουριστικές δομές, ακόμα και τις δομές μετακίνησης και μεταφοράς ασθενών και μεταλαμπαδεύει μαζί με το Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών, τις δυνατότητες που μπορούν να αναπτυχθούν στη χώρα μας, μέσα από την ευζωία και της υγεία, αλλά και συγχρόνως να ενθαρρύνει και τις γενιές επιστημόνων που έχουν μεταβεί σε άλλες χώρες ότι υπάρχει η προοπτική να επιστρέψουν στην Ελλάδα και να παράγουν το έργο που φιλοδοξούν.

Σημαντικές ομιλίες μεταξύ άλλων έδωσαν: ο Τοψίδης Χριστόδουλος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Ζαμπούκης Ιωάννης, Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, διαδικτυακά η κα Ράπτη Έλενα Υφυπουργός Τουρισμού, Βαδικόλιας Κωνσταντίνος, Πρόεδρος του τμήματος Ιατρικής ΔΠΘ, Πάντος Κωνσταντίνος, Αντιπρόεδρος Α’ της Ελιτούρ, Νταφόπουλος Κωνσταντίνος, Καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Πάντου Αγνή, Ειδ. Μαιευτήρας Γυναικολόγος στο Νοσοκομείο Άγιος Σάββας, Χατζηπαπάς Χρήστος, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Έβρου, Νικολέττος Κωνσταντίνος, Μαιευτήρας Γυναικολόγος, Σταμπουλίδου Μαρία Χρύσα δημοσιογράφος, Σαταμέτου Φωτεινή, Μαία, Πολυδώρου Αντώνιος, Γενικός Γραμματέας Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών. Χαιρετισμό απηύθυναν ο πρώην Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Έβρου κ. Σταύρος Κελέτσης, ο Βουλευτής Έβρου κ. Χρήστος Δερμετζόπουλος και ο Δήμαρχος Ορεστιάδας κ. Διαμαντής Παπαδόπουλος.