Την παρουσία του στο χώρο του real estate, επιδιώκει να ενισχύσει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, επικεφαλής της ΒΙΑΝΕΞ αλλά και μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Με όχημα τη νεοσυσταθείσα Semper 7000 Μονοπρόσωπη Α.Ε, ο επιχειρηματίας φιλοδοξεί να επεκτείνει τη δραστηριότητα στα τουριστικά ακίνητα, όπου ήδη έχει κάνει δυναμική είσοδο με το μεγάλο project της παραλίας Βάρκιζας και την Πάργα.

Η νέα εταιρεία, έχει μετοχικό κεφάλαιο 1.000.000 ευρώ, και χρέη προέδρου τελεί ο ίδιος ο κ. Γιαννακόπουλος, ενώ τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου έχει αναλάβει ο Γιώργος Αθανασίου.

Σκοπός είναι η αγοραπωλησία ιδιόκτητων ακινήτων καθώς και υπηρεσίες εκμίσθωσης και διαχείρισης ιδιόκτητων ή μισθωμένων ακινήτων που δεν προορίζονται για κατοικία.

Οι τουριστικές επενδύσεις

Μέσω της Black Delta Entertainment Services SA, ο επιχειρηματίας απέκτησε το 2021 για 40 χρόνια, έπειτα από διαγωνισμό του Δήμου Πάργας, ένα ακίνητο έκτασης 40.172,24 τ.μ. στη θέση «Κλιμάτι» Λούτσας στην Πάργα, εκεί όπου λειτουργούσαν παλιότερα οι κατασκηνώσεις του Ταμείου Υγείας Προσωπικού της Εθνικής Tράπεζας(ΤΥΠΕΤ). Στόχος είναι η τουριστική εκμετάλλευση του ακινήτου έπειτα από την υλοποίηση ενός επενδυτικού πλάνου, ύψους 20 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον λίγο πριν τελειώσει το 2023, ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ ΠΑΟ, μέσω της εταιρείας BlackWave Βάρκιζα έκανε το δεύτερο επιχειρηματικό του βήμα στον τουρισμό, καθώς αναδείχθηκε ανάδοχος στο πλαίσιο διαγωνισμού για την παραχώρηση της Ακτής Βάρκιζας.

Το ετήσιο μίσθωμα ανέρχεται στα επίπεδα του 1,31 εκατ. ευρώ και η διάρκεια της μίσθωσης έχει προσδιοριστεί στα 25 χρόνια, ενώ ο δήμος θα εισπράττει και ποσοστό 6% επί του τζίρου που θα πραγματοποιεί η επιχείρηση. Η κατακύρωση του διαγωνισμού στην BlackWave Βάρκιζα ενεργοποίησε επενδύσεις άνω των 15 εκατ. ευρώ.