Καινοτόμες λύσεις στη φιλοξενία και νέες εμπειρίες για τους επισκέπτες.

Στο σημερινή, δυναμικά εξελισσόμενη, τουριστική βιομηχανία, επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της φιλοξενίας σε ολόκληρο τον κόσμο αγκαλιάζουν την καινοτομία για να επαναπροσδιορίσουν την εμπειρία των πελατών τους.

Με κινήσεις όπως η αξιοποίηση της τεχνολογίας για την επικοινωνία και την παροχή πληροφοριών, αλλά και η παροχή εξατομικευμένων πακέτων και δραστηριοτήτων προσαρμοσμένων στις προτιμήσεις των επισκεπτών τους, προσπαθούν συνεχώς να ενισχύσουν την ικανοποίησή τους και να τους προσφέρουν αξέχαστες εμπειρίες.

 

Αξιοποίηση τεχνολογίας για απρόσκοπτη επικοινωνία

Στις μέρες μας, το να μπορεί ο πελάτης να επικοινωνεί εύκολα (ακόμη και με ένα κλικ) με την επιχείρησή σας είναι το κλειδί για το χτίσιμο μίας σχέσης αφοσίωσης μαζί του. Οι τουριστικές επιχειρήσεις στρέφονται ολοένα και περισσότερο σε mobile εφαρμογές και ψηφιακές πλατφόρμες για να διευκολύνουν την επικοινωνία με τους επισκέπτες, πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά τη διαμονή τους ή τη χρήση των υπηρεσιών τους. Υπάρχουν εφαρμογές που παρέχουν ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο, καθώς και άμεση βοήθεια, επιτρέποντας στους πελάτες (ή τους δυνητικούς πελάτες σας) να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες, να πραγματοποιούν κρατήσεις και να αντιμετωπίζουν εύκολα τυχόν προβλήματα που μπορεί να προκύψουν. Μέσα από ποικίλα κανάλια επικοινωνίας, οι επισκέπτες μίας περιοχής μπορούν να αναζητήσουν οδηγίες προς τοπικά αξιοθέατα, πληροφορίες για κοντινά εστιατόρια, καφέ και μπαρ ή να πραγματοποιήσουν κρατήσεις για δραστηριότητες, ενισχύοντας την άνεση και βελτιώνοντας τη συνολική εμπειρία τους.

 

Έξυπνες τεχνολογίες κατά τη διαμονή

Η ενσωμάτωση έξυπνων τεχνολογιών σε ξενοδοχεία και λοιπές εγκαταστάσεις διαμονής έχει φέρει επανάσταση στον τρόπο που οι επισκέπτες αλληλεπιδρούν με το περιβάλλον τους. Έξυπνες λειτουργίες στα δωμάτια, όσον αφορά τον φωτισμό ή τις κουρτίνες, smart TV με συνδρομητικές υπηρεσίες, επικοινωνία με τη reception μέσω Διαδικτύου και άλλες δυνατότητες μπορούν, αξιοποιώντας την τεχνολογία, να βελτιώσουν την άνεση και την ικανοποίηση των επισκεπτών. Την ίδια στιγμή, οι έξυπνες τεχνολογίες επιτρέπουν στους παρόχους καταλυμάτων να συλλέγουν πολύτιμα δεδομένα επισκεπτών, επιτρέποντάς τους να προσαρμόζουν τις υπηρεσίες και τις προσφορές τους στις προσωπικές προτιμήσεις του καθένα.

Εξατομικευμένα πακέτα και δραστηριότητες

Αναγνωρίζοντας τα διαφορετικά ενδιαφέροντα και τις προτιμήσεις των σύγχρονων ταξιδιωτών, οι τουριστικές επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να εξατομικεύουν πλέον πακέτα και δραστηριότητες, ώστε να καλύψουν κάθε γούστο. Αξιοποιώντας την ανάλυση δεδομένων και τις πληροφορίες από πελάτες, οι επιχειρήσεις μπορούν να προετοιμάσουν μοναδικές εμπειρίες που ανταποκρίνονται στις προτιμήσεις των επισκεπτών, διασφαλίζοντας μια αξέχαστη, διαφορετική επίσκεψη για τον καθένα. Εξατομικευμένα πακέτα (όπως εκδρομές περιπέτειας, πολιτιστικές αποδράσεις ή υπηρεσίες ευεξίας) επιτρέπουν στους επισκέπτες να σχεδιάσουν το δρομολόγιό τους σύμφωνα με τα ενδιαφέροντά τους, δημιουργώντας μια αίσθηση αποκλειστικότητας και πληρότητας που δεν είχαν αισθανθεί ποτέ στο παρελθόν.

 

Εμπειρίες με έμφαση την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιωσιμότητα

Οι ταξιδιωτικές εμπειρίες που δίνουν έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος και τη βιωσιμότητα αναδεικνύονται ως ολοένα και πιο σημαντικές στον κόσμο του τουρισμού. Σύμφωνα με έρευνα του Booking για το 2023, το 76% των ταξιδιωτών ανέφερε ότι θέλει ότι θέλει να πραγματοποιήσει πιο βιώσιμα ταξίδια την επόμενη χρονιά. Εκτός από τις υπηρεσίες που εστιάζουν σε καινοτόμες ιδέες και λύσεις, υπάρχει μια αυξανόμενη ζήτηση για ταξιδιωτικές εμπειρίες που αντικατοπτρίζουν την αυθεντικότητα και συμβάλλουν θετικά στις τοπικές κοινωνίες και το περιβάλλον. Για τις τουριστικές επιχειρήσεις, είναι σημαντικό να είναι σε θέση να ανταποκριθούν σε αυτήν την ανάγκη, προσφέροντας καταλύματα που σέβονται το περιβάλλον και εμπειρίες που προωθούν την προστασία του, φέρνοντας τους επισκέπτες τους πιο κοντά στη φύση και τις γηγενείς κοινότητες. Αυτή η συνειδητή δράση ενισχύει τη στρατηγική της επιχείρησης και δημιουργεί έναν προορισμό που είναι ελκυστικός για ταξιδιώτες που είναι ευαισθητοποιημένοι σε θέματα περιβάλλοντος και απολαμβάνουν εναλλακτικές μορφές τουρισμού με μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

 

Αναζητώντας επαγγελματικές λύσεις που θα βελτιώσουν την εμπειρία των επισκεπτών σας

Αν θέλετε να βελτιώσετε την τουριστική σας επιχείρηση και όσα προσφέρει στους πελάτες σας και να τους προσφέρετε νέες υπηρεσίες και εμπειρίες, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε ευκαιρίες που υπάρχουν και μπορούν να σας παρέχουν λύσεις. Το πρόγραμμα “Business Banking Τουρισμός” υλοποιείται για 14η συνεχή χρονιά και αποτελεί μία ολοκληρωμένη πρόταση, προσαρμοσμένη στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε μικρομεσαίας επιχείρησης. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αποκλειστικών προνομίων, τραπεζικών και μη τραπεζικών υπηρεσιών, το οποίο απευθύνεται στις τουριστικές επιχειρήσεις των νησιωτικών περιοχών, της Χαλκιδικής, της Κρήτης αλλά και των 2 μεγάλων αστικών κέντρων, Αθήνα & Θεσσαλονίκη.

Είναι σημαντικό ότι το πρόγραμμα προσφέρει non banking προνόμια σε συνεργασία με τρίτες εταιρείες που παρέχουν τις υπηρεσίες τους με προνομιακή τιμολόγηση στους πελάτες που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα. Έτσι, έχετε 20% έκπτωση στο πρόγραμμα Pobuca Measure της Pobuca για να παρακολουθείτε με μετρήσιμους δείκτες την εμπειρία πελάτη και την πιστότητα των πελατών στην επιχείρησή σας. Μπορείτε να αξιοποιήσετε τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης που σας προσφέρει το Pobuca Experience Cloud για να αναλύετε τα δεδομένα από το feedback που συλλέγετε από τους πελάτες σας και από τα σχόλια που κάνουν δημόσια για την επιχείρησή σας (π.χ. σε πλατφόρμες) και να μετατρέπετε dark data σε δείκτες που σας βοηθούν να μετράτε την εμπειρία πελάτη και συγκρίνετε τους δείκτες παρακολούθησης της εμπειρίας πελάτη της επιχείρησής σας με τα benchmark της αγοράς. Ακόμη, σε συνεργασία με την e-satisfaction.com, μπορείτε να λαμβάνετε εύκολα και γρήγορα feedback από τους πελάτες σας, έχοντας ειδική έκπτωση 30% για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων που μετρούν και βελτιώνουν την εμπειρία και την ικανοποίησή τους.

Φέτος το πρόγραμμα “Business Banking Τουρισμός” εστιάζει στις ανάγκες χρηματοδότησης των επιχειρήσεων για την αναβάθμιση των υποδομών τους, την ενίσχυση της ρευστότητάς τους και την μείωση του λειτουργικού κόστους τους με κύριο όχημα το καινοτόμο προϊόν POS Cash Advance και το εξειδικευμένο πρόγραμμα Ενεργειακού Συμψηφισμού-Net Metering.

Καθώς οι τουριστικές επιχειρήσεις επιδιώκουν να διαφοροποιηθούν και να αναδειχθούν σε μια ολοένα και πιο ανταγωνιστική αγορά, η καινοτομία και η εστίαση στην εμπειρία του επισκέπτη είναι πρωταρχικής σημασίας. Δίνοντας προτεραιότητα στην ικανοποίηση των επισκεπτών και προσφέροντας μοναδικές νέες εμπειρίες, οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού μπορούν να ευδοκιμήσουν σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο τουριστικό τοπίο και να προσελκύσουν επισκέπτες από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Advertisement