Σύνταξη tourismtoday.gr

Η easyJet περιόρισε τις παραδοσιακές απώλειες του χειμερινού εξαμήνου, με τον εσωτερικό ταξιδιωτικό πράκτορα easyJet Holidays να συμβάλλει στην αύξηση των κερδών κατά 210%, σε ετήσια βάση.

Ο τουριστικός βραχίονας είδε τα προ φόρων κέρδη του για το εξάμηνο να αυξάνονται σε 31 εκατ. λίρες από 10 εκατ. την ίδια περίοδο ένα χρόνο νωρίτερα.

Αυτό ήρθε καθώς η easyJet Holidays αύξησε τις μεταφορές 42% από 592.000 σε 838.000 με βελτιωμένη μέση τιμή πώλησης ανά επιβάτη.

  • Ο συνολικός αριθμός επιβατών της easyJet ήταν στο +11% από 33,1 εκατομμύρια σε 36,7 εκατομμύρια, καθώς η χωρητικότητα αυξήθηκε 12% σε 42,3 εκατομμύρια θέσεις.
  • Οι συνολικές ζημίες του χειμώνα μειώθηκαν κατά 61 εκατ. λίρες σε σχέση με πέρυσι σε 350 εκατ. λίρες με βάση τα έσοδα των 3,2 δις λιρών.

Ανακοινώνοντας την επιστροφή στο αεροδρόμιο του Σάουθεντ με τρία αεροσκάφη ως τη 10η βάση της στο Ηνωμένο Βασίλειο για το 2025, η αεροπορική εταιρεία προέβλεψε αύξηση κερδών της easyJet Holidays 40% στα 170 εκατ. στερλίνες κατά το τρέχον οικονομικό έτος.
Αυτό θα βοηθήσει την αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους να επιτύχει έναν «φιλόδοξο» μεσοπρόθεσμο στόχο για κέρδη προ φόρων που θα φτάσουν το 1 δις λίρες.

Η επιχείρηση διακοπών αναμένει άνοδο πελατών 35% αυτό το οικονομικό έτος, αυξάνοντας το μερίδιο αγοράς της στο Ηνωμένο Βασίλειο από 5% σε 7%.

«Η ανάπτυξη αυτή επιτυγχάνεται μέσω της ισχυρής ικανοποίησης των πελατών σε ποσοστό 85%, με το 80% των πελατών να είναι πιθανό να κάνουν εκ νέου κράτηση, δήλωσε ο αερομεταφορέας.
Καθώς η επιχείρηση διακοπών αυξάνεται σε κλίμακα, θα γίνουν στοχευμένες επενδύσεις για την ενίσχυση της πελατειακής βάσης.

Μελλοντικές πρωτοβουλίες βρίσκονται σε εξέλιξη για τη βελτιστοποίηση της τιμολόγησης, όπως η αποσύνδεση των χειραποσκευών που στοχεύουν στην πρόταση της πόλης, παράλληλα με τη βελτίωση της προσφοράς προϊόντων μέσω επιλογών δωματίων και περαιτέρω βοηθητικών προϊόντων.

Η τεχνολογική μας πλατφόρμα πολλαπλών νομισμάτων επιτρέπει την εύκολη και ταχεία επέκταση σε άλλες αγορές προέλευσης, όπως αποδείχθηκε με το λανσάρισμα ης Ελβετίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας».

Πότα παραιτείται ο Johan Lundgren

Ο Johan Lundgren, διευθύνων σύμβουλος της easyJet, πρόκειται να παραιτηθεί στις αρχές του 2025 μετά από επτά χρόνια στο τιμόνι της οικονομικής εταιρείας.

Εως να βρει ο αντικαταστάτης του θα τον διαδεχτεί ο οικονομικός διευθυντής Kenton Jarvis, ο οποίος εντάχθηκε στην αεροπορική εταιρεία τον Φεβρουάριο του 2021.

Όπως δήλωσε ο απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος Johan Lundgren, «είμαστε τώρα απόλυτα επικεντρωμένοι σε ένα ακόμη καλοκαίρι-ρεκόρ, το οποίο αναμένεται να προσφέρει ισχυρή αύξηση των κερδών για το οικονομικό έτος 2024 και είμαστε σε καλό δρόμο για την επίτευξη των μεσοπρόθεσμων στόχων μας».