Για τις αναπτυξιακές δυνατότητες του αθλητισμού και του πολιτισμού μίλησε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στο 6ο ετήσιο Συνέδριο Οικονομικού Φόρουμ Δελφών, που διεξάγεται υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Στην συζήτηση, όπου συμμετείχε ακόμα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός και συντόνιζε η δημοσιογράφος, Λένα Παρασκευά, ο κ. Αυγενάκης ανέλυσε τη φιλοσοφία και την πολιτική της Κυβέρνησης για το πως ο αθλητισμός μπορεί να λειτουργήσει ως μέσο τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης και αστικής ανάπλασης.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού επισήμανε ότι ο αθλητισμός «συνδυαζόμενος με τον τουρισμό μπορεί να πυροδοτήσει την αναβάθμιση των υποδομών και να δημιουργήσει νέες συμπράξεις για τη χρηματοδότηση αθλητικών και ψυχαγωγικών εγκαταστάσεων» και τόνισε πως «αποτελεί μια ισχυρή βιομηχανία, έχει εξαιρετική δυναμική στην προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και στην προβολή της χώρας και μπορεί να συμβάλει ώστε ο αθλητικός τουρισμός να μετατραπεί σε δημοφιλή δραστηριότητα».

Ο κ. Αυγενάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην εξωστρέφεια και στη διαρκή διεκδίκηση και διοργάνωση διεθνών αθλητικών εκδηλώσεων, οι οποίες εξυπηρετούν την παραπάνω στρατηγική, ενώ στάθηκε στη μεγάλη επιτυχία της επιστροφής από φέτος του Ράλλυ Ακρόπολις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, έπειτα από απουσία οκτώ ετών και στα σημαντικά, πολυποίκιλα, οφέλη που θα προκύψουν.

Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι μετά την επιστροφή του εθνικού μας αγώνα στο WRC «τολμούμε να ξεκινήσουμε το σχεδιασμό για την αναβίωση και του Ποδηλατικού Γύρου της Ελλάδος, διοργάνωση παγκόσμιας εμβέλειας και μεγάλης τουριστικής προβολής».