Η Νέα Υόρκη είναι η πιο ανταγωνιστική πόλη στον κόσμο, σύμφωνα με μελέτη του Economist Intelligence Unit (EIU) που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, ενώ την τετράδα συμπληρώνουν το Λονδίνο, η Σιγκαπούρη και το Παρίσι μαζί με το Χονγκ Κονγκ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Αυτή η μελέτη, την οποία είχε ζητήσει η τράπεζα Citigroup και διενεργήθηκε από το EIU, μία εταιρεία ερευνών του βρετανικού περιοδικού The Economist, κατατάσσει περίπου 120 πόλεις με βάση “την αναγνωρισμένη ικανότητά τους να προσελκύουν κεφάλαια, επιχειρήσεις, ταλέντα και τουρίστες”, όπως εξηγεί σε ανακοίνωσή της η Citi.

“Είναι βέβαιο ότι η οικονομική ανάπτυξη χαρακτηρίζει κυρίως τις ασιατικές πόλεις, όμως οι αμερικανικές και ευρωπαϊκές πόλεις έχουν άλλα πλεονεκτήματα που τους δίνουν σημαντικό προβάδισμα στην ανταγωνιστικότητα”, όπως σημειώνει ο διευθυντής ευρωπαϊκών προβλέψεων Λίο Αμπρούζι.

Στη δεκάδα βρίσκονται επίσης το Τόκιο, η Ζυρίχη, η Ουάσινγκτον, το Σικάγο και η Βοστόνη.

Συνολικά 11 ευρωπαϊκές πόλεις περιλαμβάνονται στις πρώτες 30, ανάμεσά τους η Φρανκφούρτη (11η), η Γενεύη (13η εξ ημισείας), το Άμστερνταμ (17η) και η Στοκχόλμη (20η).

Πηγή: www.athina984.gr