«Οικοδομώντας τις Προκλήσεις του Μέλλοντος» και «Γεμάτες Ενέργεια» είναι η 29η INFACOMA και η 4η ENERGY TECH, που πραγματοποιoύνται από τις 16-19 Φεβρουαρίου 2012, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Η INFACOMA, η  οποία κατέχει ηγετική θέση στον εκθεσιακό χάρτη τόσο της Ελλάδος όσο και της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης στον κλάδο της δόμησης και της κατασκευής, αποτελεί μοναδικό και κορυφαίο γεγονός για τους επαγγελματίες και φορείς του κλάδου. Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν τις μεγαλύτερες παραγωγικές και εμπορικές εταιρίες κατασκευής κουφωμάτων, συστημάτων αλουμινίου, μονωτικών και δομικών υλικών, καθώς και τζακιών.

Συνολικά 286 εκθέτες θα βρεθούν φέτος στην INFACOMA, απ’ τους οποίους 155 είναι από τη χώρα μας και 131 ξένοι (άμεσοι και έμμεσοι). Οι χώρες προέλευσης των άμεσων ξένων εκθετών είναι η Βουλγαρία, Ιταλία και Τουρκία, ενώ οι έμμεσοι προέρχονται από την Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, ΗΠΑ, Ινδία,  Ισπανία, Ιταλία, Καναδά, Νορβηγία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Σουηδία κτλ..

Η ENERGY TECH είναι η μοναδική ανάλογη έκθεση στη Βόρεια Ελλάδα, η οποία ως γεωγραφική περιοχή είναι ιδιαίτερα ελκυστική για επενδύσεις στον ενεργειακό κλάδο, καθώς δεν έχει κορεστεί. Η έκθεση δίνει τη δυνατότητα για επαφή των εκθετών-επιχειρήσεων με ενδιαφερόμενους εμπορικούς επισκέπτες από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια, καθώς είναι από τα λίγα, εξειδικευμένα στην ενέργεια, εκθεσιακά γεγονότα στην ευρύτερη περιοχή. Η προβολή των συστημάτων διαχείρισης, διανομής και παραγωγής της ενέργειας, οι εναλλακτικές μορφές της (ηλιακή, αιολική, υδροηλεκτρική, γεωθερμική, πετρελαιοειδή, φυσικό αέριο, βιοαέριο, βιομάζα, ενεργητικά και παθητικά ηλιακά συστήματα, φωτοβολταϊκά κ.α.), αλλά και η διείσδυση της πράσινης ανάπτυξης σε όλο το φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας, περιλαμβάνονται στους κύριους στόχους της έκθεσης. Επιπλέον θα παρουσιαστούν τεχνολογίες και συστήματα θέρμανσης, κλιματισμού και εξαερισμού.

«Ένα από τα μεγαλύτερα κλαδικά εκθεσιακά γεγονότα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη αποτελεί το φετινό δίπτυχο της 29ης Διεθνούς Έκθεσης Δομικών Υλικών, Μονωτικών, Κουφωμάτων, Ειδών Υγιεινής, Μπάνιου, Προκατασκευών και Τεχνολογίας, ΙNFACOMA και της 4ης Διεθνούς Έκθεσης Ανανεώσιμων & Συμβατικών Πηγών Ενέργειας, Εξοικονόμησης Ενέργειας Περιβάλλοντος και Τεχνολογίας ENERGY TECH. Οι δύο αυτές μεγάλες κλαδικές εκθέσεις πραγματοποιούνται σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία για την αγορά και την οικονομία και τηρουμένων των αναλογιών, διακρίνονται από πληρότητα εκθεμάτων με παρούσες σημαντικές εγχώριες βιομηχανίες και επιχειρήσεις. Έτσι ο επισκέπτης και ο ενδιαφερόμενος θα έχει τη δυνατότητα από τις 16-19 Φεβρουαρίου να επιλέξει ή να δει τα πάντα σε ό,τι αφορά τη δόμηση, οικολογική και συμβατική, κατασκευές, εξοπλισμούς, ενέργεια κ.λ.π..Κοινό χαρακτηριστικό και των δύο εκθέσεων είναι πως προτάσσουν μέσα από τα εκθέματα και τις εκδηλώσεις τους, τις ιδέες της οικολογίας, της αειφορίας και της πράσινης ανάπτυξης», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της HELEXPO, Πάρις Μαυρίδης.

Μέγας Χορηγός αμφότερων των εκθέσεων είναι η εταιρία KITURAMI.