Οι οπαδοί τόσο της Αγγλίας όσο και της Σκωτίας πρόκειται να επωφεληθούν από τις συνδέσεις του αεροδρομίου Μάνστεστερ με τη Γερμανία, καθώς το Euro 2024 ξεκινά την Παρασκευή 14 Ιουνίου.

Οι επιβάτες που ταξιδεύουν για το τουρνουά αναμένεται να ενισχύσουν σημαντικά την κίνηση του αεροδρομίου που συνεχίζει να κινείται σε επίπεδα ρεκόρ από τον Οκτώβριο του 2023. Σχεδόν 2,8 εκατομμύρια επιβάτες διακινήθηκαν τον περασμένο μήνα, με τη Μαγιόρκα να είναι ο κορυφαίος προορισμός και να ακολουθούν το Άμστερνταμ, το Δουβλίνο, το Ντουμπάι και το Αλικάντε.

Ο διευθύνων σύμβουλος του αεροδρομίου του Μάντσεστερ, Chris Woodroofe, δήλωσε:”Ο ποδοσφαιρικός πυρετός έχει φτάσει για τα καλά εδώ στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ. Περισσότεροι από 100.000 επιβάτες θα πετάξουν μεταξύ Μάντσεστερ και Γερμανίας τις επόμενες τρεις εβδομάδες – και υποστηρίζω ότι τόσο η Αγγλία όσο και η Σκωτία θα τα πάνε καλά, οπότε ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί όσο θα φτάνουμε στη νοκ-άουτ φάση.

Τον Μάιο είχαμε έναν ακόμη μήνα-ρεκόρ με 2,8 εκατομμύρια επιβάτες που χρησιμοποίησαν το αεροδρόμιο. Σχεδόν όλοι τους περίμεναν λιγότερο από 15 λεπτά για να φτάσουν στον έλεγχο ασφαλείας και το 77% από αυτούς περίμεναν λιγότερο από πέντε λεπτά.