Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Ένωση Βρετανών Τουριστικών Πρακτόρων (ABTA) δεσμεύτηκε να ασκήσει πίεση στη νέα κυβέρνηση των Εργατικών του Κιρ Στάρμερ σχετικά με την αξία του τομέα των εξερχόμενων ταξιδιών μετά τη νίκη του κόμματος στις γενικές εκλογές.

Ο Mark Tanzer, διευθύνων σύμβουλος του ταξιδιωτικού συνδέσμου τόνισε τα βασικά ζητήματα που θα θέσει στη νέα κυβέρνηση της Downing Street.
Και κατέστησε σαφές πως τους πρώτους μήνες της νέας κυβέρνησης, η ABTA θα εμπλακεί ενεργά με βουλευτές και υπουργούς σε ένα ευρύ φάσμα πολιτικών, όπως περιγράφεται στο μανιφέστο της για τα ταξίδια και τον τουρισμό.

Υπογράμμισε πως «θα επικοινωνήσουμε με τους νεοδιορισθείς υπουργούς τις επόμενες ημέρες για να τους υπενθυμίσουμε την τεράστια αξία της βιομηχανίας εξερχόμενων ταξιδιών για την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου. Συνεισφέρει 49 δις λίρες ετησίως και υποστηρίζοντας 843.000 θέσεις εργασίας».

Η ABTA θα υπενθυμίσει επίσης τις «συνεχείς προκλήσεις» που αντιμετωπίζουν οι ταξιδιωτικές επιχειρήσεις όλων των μεγεθών.

Αυτές έχουν να κάνουν με την «συμπίεση των καταναλωτικών δαπανών και η αποπληρωμή των δανείων Covid, καθώς και οι διαθέσιμες ευκαιρίες για υποστήριξη του κλάδου, για παράδειγμα, μέσω μιας συμφωνίας για την κινητικότητα των νέων με την ΕΕ ή μέσω μεταρρύθμισης στα επιτόκια επιχειρήσεων για την παροχή κινήτρων στο εμπόριο».

Επίσης, το UK Outbound Group, με επικεφαλής τους Advantage, Aito και Abtot, έχει προσκαλέσει τους ηγέτες του ταξιδιωτικού εμπορίου να παρευρεθούν σε μια συνάντηση σε όλη τη βιομηχανία για να συζητήσουν τη στρατηγική πολιτικής δέσμευσης του κλάδου μετά τις εκλογές στο Λονδίνο στις 16 Σεπτεμβρίου.

Ο Clive Wratten, διευθύνων σύμβουλος της British Travel Association, επισήμανε ότι «τα ταξίδια και ο τουρισμός είναι ζωτικής σημασίας για την ευημερία του έθνους μας και χρειαζόμαστε μια συλλογική προσέγγιση ια να δημιουργήσουμε μια σταθερή βάση για ένα βιώσιμο μέλλον».