Η Wego , η ταξιδιωτική εφαρμογή στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική (MENA), αποκάλυψε τους καλοκαιρινούς ευρωπαϊκούς προορισμούς που προτιμούν οι Σαουδάραβες ταξιδιώτες φέτος.

Τα στοιχεία της Wego δείχνουν ότι οι Σαουδάραβες ταξιδιώτες δίνουν προτεραιότητα στην άνεση, με τα ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων να αποτελούν το 66,66% όλων των ευρωπαϊκών κρατήσεων ξενοδοχείων. Αυτή η προτίμηση ξενοδοχείου παραμένει σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητη από πέρυσι.

Το Ηνωμένο Βασίλειο λαμβάνει τις περισσότερες καλοκαιρινές ευρωπαϊκές κρατήσεις ταξιδιών από τη Σαουδική Αραβία, που αποτελούν το 18,38% όλων των κρατήσεων προς την Ευρώπη. Ακολουθεί η Γεωργία, με μερίδιο 14,97% των συνολικών κρατήσεων στην Ευρώπη.

Ο Mamoun Hmedan , Chief Business Officer της Wego, δήλωσε: «Οι αναζητήσεις για ταξίδια στην Ευρώπη από τη Σαουδική Αραβία κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών έχουν υπερδιπλασιαστεί σε σύγκριση με την ίδια περίοδο ταξιδιού κατά τους προηγούμενους μήνες του 2024. Καθώς η καλοκαιρινή περίοδος ταξιδιών βρίσκεται ακόμη σε πλήρη εξέλιξη, μπορεί να είναι μια στενή κούρσα μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γεωργίας για μερίδια κρατήσεων από τη Σαουδική Αραβία αυτή τη φορά».

Το περασμένο καλοκαίρι, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γεωργία ήταν ισόπαλες για τη θέση των πιο περιζήτητων καλοκαιρινών ευρωπαϊκών προορισμών από τη Σαουδική Αραβία στη Wego, με διαφορά περίπου 1% στους αριθμούς κρατήσεων.

Οι Σαουδάραβες ταξιδιώτες που αναζητούν εποχιακές προσφορές μπορεί να έχουν περισσότερους λόγους να κάνουν κράτηση αυτή τη στιγμή. Τα καλοκαιρινά αεροπορικά εισιτήρια στη Wego προς πολλούς δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς παρατηρείται επί του παρόντος να είναι χαμηλότερα από πέρυσι. Μεταξύ των πιο απότομων πτώσεων είναι οι πτήσεις προς το Ηνωμένο Βασίλειο, μειωμένες κατά 22,56%, και οι πτήσεις προς το Αζερμπαϊτζάν, τώρα 31,45% φθηνότερες από πέρυσι το καλοκαίρι.

Η λίστα της Wego με τους πιο περιζήτητους ευρωπαϊκούς καλοκαιρινούς προορισμούς από τη Σαουδική Αραβία φέτος περιλαμβάνει έναν συνδυασμό από γνωστά hotspots όπως η Ιταλία, η Γερμανία και η Ισπανία, μαζί με μια χούφτα χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, το Αζερμπαϊτζάν, η Πολωνία και η Αυστρία συγκαταλέγονται στις κορυφαίες χώρες της περιοχής που τυγχάνουν μεγάλου ενδιαφέροντος.

Ορισμένες από αυτές τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης είναι σχετικά φιλικές προς τον προϋπολογισμό και προσφέρουν βολικές ρυθμίσεις έκδοσης βίζας για τους κατόχους διαβατηρίων της Σαουδικής Αραβίας, γεγονός που εξηγεί τη δημοτικότητά τους στους Σαουδάραβες ταξιδιώτες.