Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Airbus, Guillaume Faury αναμένει ότι τα επαγγελματικά αεροπορικά ταξίδια τελικά θα επιστρέψουν στα επίπεδα πριν από την πανδημία και οι αεροπορικές εταιρείες αφιερώνουν τον ίδιο χώρο σε θέσεις επιχειρηματικής θέσης όπως πριν, είπε σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε την Κυριακή.

Τα αεροπορικά ταξίδια παραμένουν σε κρίση παρά την επιτάχυνση της διάθεσης εμβολίων στις ανεπτυγμένες χώρες.

Με τις βιντεοκλήσεις που έχουν αντικαταστήσει τις προσωπικές συναντήσεις, απομένει να δούμε σε ποιο βαθμό θα ανακάμψουν τα επαγγελματικά ταξίδια.

Αλλά ο Faury είπε στην ελβετική εφημερίδα NZZ am Sonntag ότι η εταιρική σκέψη είχε αλλάξει.

«Οι εταιρείες συνειδητοποίησαν: κάποια στιγμή πρέπει να συναντήσουν ξανά τους πελάτες και τους προμηθευτές τους. Κάποια στιγμή πρέπει να είναι επιτόπου για να αναπτύξουν προϊόντα ή να κατασκευάσουν εργοστάσια », είπε.

«Αυτό μας λένε οι αεροπορικές εταιρείες, καθώς πρέπει τώρα να αποφασίσουν πώς θα κάθονται στα αεροπλάνα τους στο μέλλον. Και βλέπουμε ότι σχεδιάζουν τόσες θέσεις στην business class όσο πριν από την πανδημία. ”

Όταν ρωτήθηκε για τον αριθμό των επιχειρηματικών πτήσεων που αναμένει στο μέλλον, παραδέχτηκε ότι ο τομέας ενδέχεται να μην ανακάμψει πλήρως.

«Ίσως θα είναι λίγο λιγότερα. Ένα πράγμα είναι σαφές για μένα: Οι άνθρωποι θέλουν να πετάξουν ξανά. Σχεδόν περισσότερο, αλλά μάλλον όχι λιγότερο πριν από την πανδημία. “