Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οι επιβάτες στις Κάτω Χώρες επιστρέφουν στις δημόσιες συγκοινωνίες πιο γρήγορα από το αναμενόμενο. Το ποσοστό πληρότητας είναι επί του παρόντος στο 55% σε σύγκριση με το επίπεδο προ πανδημίας.

Μια μεγάλη εκστρατεία θα ξεκινήσει στις 23 Ιουνίου. Με στόχο να επιστρέψουν ακόμη περισσότεροι ταξιδιώτες στα δημόσια μέσα μεταφοράς.

Η ταχεία ανάκαμψη είναι ενθαρρυντική για τον Φρέικ Μπος, διευθυντή στην Ένωση Ταξιδιωτών με δημόσιες συγκοινωνίες Rover.

«Είμαι πεπεισμένος ότι θα ανακάμψει πολύ γρήγορα, είπε. Σε σύγκριση με όλες τις μελέτες που πραγματοποιήθηκαν πέρυσι, είμαστε πάνω από το πιο ευνοϊκό σενάριο».

Η επιστροφή του 55% των ταξιδιωτών είναι καλή, αλλά σίγουρα δεν είναι αρκετή, δήλωσε ο πρόεδρος των μεταφορικών εταιρειών OV-NL Πέδρο Πέτερς.

«Με τη χαλάρωση όλων των περιορισμών να γίνεται με γρήγορους ρυθμούς, όλοι οι ταξιδιώτες είναι ευπρόσδεκτοι πίσω στις δημόσιες συγκοινωνίες», είπε ο Πέδρο Πέτερς.

Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, ο τομέας των δημόσιων μεταφορών ελπίζει να έχει ποσοστό πληρότητας 70% έως 80%.

Επιστρέφει το νυχτερινό τρένο Άμστερνταμ-Ζυρίχη

Η ολλανδική σιδηροδρομική εταιρεία NS ανακοίνωσε πώς το νυχτερινό τρένο με δρομολόγιο Άμστερνταμ-Ζυρίχη επιστρέφει στο τέλος του τρέχοντος έτους, σε συνεργασία με τους ομολόγους της SBB στην Ελβετία, το OBB στην Αυστρία και τη DB στη Γερμανία.

Το τρένο αναχωρεί από το Άμστερνταμ κάθε βράδυ. Μέσω της περιοχής Ρήνου-Ρουρ φτάνει στη Ζυρίχη και στην συνέχεια στη Βασιλεία το πρωί.

Σύμφωνα με την ολλανδική σιδηροδρομική εταιρεία, η Ζυρίχη και η Βασιλεία είναι δημοφιλείς προορισμοί τόσο για αναψυχή όσο και για επαγγελματικά ταξίδια.

Το νυχτερινό τρένο θα σταματήσει επίσης σε άλλους προορισμούς στην περιοχή Ρήνος-Ρουρ, όπως το Ντίσελντορφ και η Κολωνία.
Θα υπάρχει επίσης τρένο προς την αντίθετη κατεύθυνση, Ζυρίχη-Άμστερνταμ, κάθε βράδυ.

Ένα νυχτερινό τρένο μεταξύ του Άμστερνταμ και της αυστριακής πρωτεύουσας της Βιέννης ξεκίνησε στις 25 Μαΐου. Επιστρέφοντας επίσημα τις Κάτω Χώρες στο ευρωπαϊκό δίκτυο νυχτερινών τρένων.