Σε κύκλο εργασιών 2,5 δισ. ευρώ στοχεύει ο όμιλος Intrakat για το 2026.

Η διοίκηση θα επιδιώξει την αύξηση αυτή μέσα στην επόμενη πενταετία, μέσω της ανάπτυξης σε τομείς όπως έργα ΣΔΙΤ/παραχωρήσεις και έργα ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας), ώστε να ανέλθουν στο 60% του συνόλου των ετήσιων λειτουργικών κερδών EBITDA.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε πριν από λίγο, ο κ. Αλ. Εξάρχου, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, στο πλαίσιο της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων, “η κατασκευή έχει περιόδους με υψηλό ανεκτέλεστο και περιόδους με χαμηλό ανεκτέλεστο, με αποτέλεσμα να χρειάζεται κανείς να υποβάλλει προσφορές με συρρικνωμένο περιθώριο κέρδους, προκειμένου να διατηρήσει την θέση του στην αγορά. Όταν συμβεί αυτό ξανά, εμείς θέλουμε να έχουμε εξασφαλίσει ταμειακές ροές από άλλες δραστηριότητες στις οποίες επενδύσουμε, όπως οι ΑΠΕ, σε συνεργασία με την ΔΕΗ, ενώ κινούμαστε επιθετικά και σε επερχόμενους διαγωνισμούς ΣΔΙΤ και παραχωρήσεων”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όπως τόνισε ο κ. Εξάρχου, το 2023 ήταν η ιστορικότερη χρήση στην πορεία της Intrakat, καθώς κατόρθωσε να μεγαλώσει σημαντικά τα μεγέθη της, χάρις στην εξαγορά της Άκτωρ.

“Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας είναι πλέον 800 εκατ. ευρώ, από 234 εκατ. ευρώ, ενώ από 59 έργα υπό εκτέλεστη, έχουμε φτάσει τα 370 έργα”. Ιδιαίτερα μνεία έκανε ο κ. Εξάρχου και στην στρατηγική συνεργασία με την ΔΕΗ, η οποία θα προσφέρει σημαντική ώθηση στην ταχύτερη ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου ενεργειακών έργων ύψους 1,7 GW. Από τα έργα αυτά, η εταιρεία προσδοκά να εξασφαλίσει πρόσθετο ανεκτέλεστο ύψους 1 δισ. ευρώ, αποτελώντας έναν ακόμα πυλώνα ανάπτυξης του ομίλου.