Το HomeToGo, η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης ενοικιαζόμενων διακοπών στον κόσμο, δημοσίευσε τη μελέτη «Επιστροφή του ταξιδιού», αναφέροντας μια μετατόπιση στις ταξιδιωτικές συμπεριφορές καθώς το «νέο φυσιολογικό» διαμορφώνεται και το ταξίδι αρχίζει να ανακάμπτει.

Με τη διάθεση εμβολίων σε πλήρη εξέλιξη, οι Βρετανοί είναι πρόθυμοι να ταξιδέψουν, σύμφωνα με τη μελέτη.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι, σε σύγκριση με την περίοδο πριν από την πανδημία, το 58% των ταξιδιωτών του Ηνωμένου Βασιλείου σκοπεύουν να κάνουν το ίδιο ποσό ή περισσότερες διακοπές το 2021, με πάνω από το ένα τέταρτο να σχεδιάζει να ξοδέψει περισσότερα για κάθε ταξίδι.

«Μετά από μια δύσκολη χρονιά , τα δεδομένα μας δείχνουν ότι οι ταξιδιώτες θέλουν απεγνωσμένα να ξεφύγουν και να απολαύσουν ένα διάλειμμα από όλα αυτά, με περισσότερους από τους μισούς συμμετέχοντες στην έρευνα να επιλέγουν χαλαρωτικές διακοπές στην παραλία ως την πρώτη τους επιλογή για το ταξίδι », δήλωσε ο Mahendra Roopa, διευθυντής προϊόντων της HomeToGo.

«Βλέπουμε επίσης μια ανοδική τάση όσον αφορά τα ταξίδια δύο ατόμων αυτό το καλοκαίρι, καθώς οι ταξιδιώτες που δημοσκόπησαν στην έρευνα επιστροφής ταξιδιού εξέφρασαν περισσότερη επιθυμία να ταξιδέψουν με τον σύντροφό τους ».