Στην διάρκεια της περιόδου των φετινών διακοπών του Μαΐου , οι παγκόσμιοι τουριστικοί προορισμοί προσέλκυσαν Κινέζους τουρίστες αναδεικνύοντας την αυξανόμενη κινητήρια δύναμη της κατανάλωσης στην κινεζική οικονομία.

Οι κρατήσεις τουριστικών υπηρεσιών από Κινέζους τουρίστες στην διάρκεια των πενθήμερων διακοπών από την 1η μέχρι την 5η Μαΐου κατέγραψαν αύξηση περίπου 100% επί τη βάσει της ταχείας ανάκαμψης της προηγούμενης χρονιάς, σύμφωνα με τα στοιχεία μιας αναφοράς της τουριστικής πλατφόρμας Fliggy, που έχει ηγετικό ρόλο στην κινεζική τουριστική αγορά.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι κρατήσεις σε ξενοδοχεία του εξωτερικού κατέγραψαν ετήσια αύξηση περίπου 100%, ενώ η οικονομική αξία των ενοικιάσεων αυτοκινήτων στο εξωτερικό τριπλασιάστηκε σε ετήσια βάση, όπως δείχνουν τα στοιχεία της ίδιας αναφοράς.

Τα ταξίδια με κρουαζιερόπλοια από την Κίνα αυξήθηκαν δραστικά, μετά από την ταχεία ανάκαμψη που κατέγραψε ο κλάδος, ενώ οι κρατήσεις εκτοξεύτηκαν κι έχουν δεκαπενταπλασιαστεί και πλέον σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά.

Οι Κινέζοι τουρίστες ταξίδεψαν σε περίπου 200 χώρες και περιοχές σε ολόκληρο τον κόσμο κατά την ίδια περίοδο των διακοπών. Έτσι, επισκέφτηκαν περισσότερες από 3.000 πόλεις, όπως δείχνουν τα στοιχεία από το διαδικτυακό πρακτορείο ταξιδίων Trip.com.

Το Χονγκ Κονγκ, το Μακάο, χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, η Ιαπωνία, αλλά και η Νότια Κορέα, καταγράφηκαν ως οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για τον εξωτερικό τουρισμό της Κίνας, με τις χώρες της Μέσης Ανατολής, όπως το Κουβέιτ και η Σαουδική Αραβία να καταγράφουν δραστική αύξηση της παρουσίας Κινέζων τουριστών, σύμφωνα με το ίδιο πρακτορείο ταξιδίων.