Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Aegean προτίθεται να προχωρήσει στην άσκηση του δικαιώματος προαίρεσης και να αποκτήσει τους τίτλους παραστατικών δικαιωμάτων κτήσης κοινών μετοχών στην αγοραία αξία τους όταν και εφόσον το ελληνικό Δημόσιο αποφασίσει να ασκήσει τα δικαιώματα κτήσης των warrants.

Αυτό αποκάλυψε ο πρόεδρος της αεροπορικής εταιρείας Ευτύχιος Βασιλάκης, στο πλαίσιο της ετήσιας γενικής συνέλευσης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «τα 120 εκατ. ευρώ δόθηκαν στην εταιρεία ως grant, όχι ως επιστρέψιμο δάνειο, ως μέρος των ζημιών που κατέγραφε η εταιρεία κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, έχουν δοθεί μεγαλύτερα ποσά σε άλλες εταιρείες. Δεν είναι οφειλή της εταιρείας».

Ο κ.Βασιλάκης υπογράμμισε ότι «μπήκαμε στην περίοδο που το ελληνικό Δημόσιο μπορεί να ασκήσει το δικαίωμά του. Είναι καθαρά επιλογή του εάν και εφόσον και πότε θα ασκήσει το δικαίωμά του. Εξαρτάται από το ελληνικό Δημόσιο αυτό.

Όταν και εφόσον κοινοποιήσει στην εταιρεία την πρόθεση του το Δημόσιο, τότε η εταιρεία έχει στη διάθεσή της 60 ημέρες για να απαντήσει αν θα δεχτεί τη συμμετοχή του Δημοσίου ή εάν θα εξαγοράσει το δικαίωμα, πληρώνοντας επί της ουσίας τη διαφορά της μετοχής και των 3,2 ευρώ.

Αυτό είναι κάτι που πρέπει να προτείνει τότε η εταιρεία στη Γενική Συνέλευση που θα συγκαλέσει.

Η εταιρεία έχει διασφαλίσει τα ταμειακά της διαθέσιμα και έχει την κεφαλαιακή επάρκεια για να προχωρήσει σε αυτή την κατεύθυνση χωρίς δάνεια ή κάτι από κάποιον τρίτο.
Μπορεί να καλύψει την δυνητική υποχρέωση στο ελληνικό δημόσιο όταν και εφόσον ασκηθεί. Τότε θα κληθεί η Γενική Συνέλευση να αποφασίσει να το κάνει».

Καταλήγοντας ο επικεφαλής της Αegean, σημείωσε πώς «αυτά τα χρήματα δεν ήταν δάνειο, δεν υπάρχει υποχρέωση. Υπάρχει αποτίμηση των warrants όταν ασκήσει το ελληνικό Δημόσιο το δικαίωμά του.

Το ελληνικό Δημόσιο αποφασίζει και δεν υπάρχει η δυνατότητα να τα παραχωρήσει σε κάποιον τρίτο χωρίς να έχει έρθει σε συμφωνία με την εταιρεία».