Η SAS επιβεβαίωσε ότι έχει υπογράψει συμφωνία με τη SkyTeam, προκειμένου να ενταχθεί στη συμμαχία στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Η εν λόγω κίνηση έπεται της αναδιάρθρωσης της αεροπορικής εταιρείας, η οποία βλέπει το μέλος της SkyTeamAir FranceKLM, να συμμετέχει στη SAS.

Νωρίτερα αυτό το μήνα η SAS επιβεβαίωσε ότι θα αποχωρούσε από την Star Alliance στα τέλη Αυγούστου, αλλά υπήρχε κάποια αβεβαιότητα σχετικά με το πότε ακριβώς η αεροπορική εταιρεία θα ενταχθεί επίσημα στην SkyTeam.

Εκείνη την εποχή, η SAS είπε απλώς ότι βρισκόταν σε «προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τη SkyTeam και πολλούς από τους μεταφορείς-μέλη της για την ανάπτυξη εκτεταμένων εμπορικών σχέσεων».

Ωστόσο, ο αερομεταφορέας επιβεβαίωσε τώρα ότι θα εγκαινιάσει την είσοδό της στη συμμαχία SkyTeam την 1η Σεπτεμβρίου, προσθέτοντας ότι «Από τη στιγμή που η SAS θα ενταχθεί στο SkyTeam, τα μέλη του EuroBonus θα απολαμβάνουν προνόμια στις περισσότερες αεροπορικές εταιρείες SkyTeam».

Τα μέλη του Eurobonus Silver θα αναγνωριστούν ως μέλη του επιπέδου SkyTeam Elite, ενώ τα μέλη Gold και Diamond θα αναγνωριστούν ως Elite Plus, με προνόμια όπως πρόσβαση στο lounge και κατά προτεραιότητα checkin, επιβίβαση και διακίνηση αποσκευών.

Η SAS θα είναι η πρώτη νέα εταιρεία-μέλος της SkyTeam από τότε που η Virgin Atlantic εντάχθηκε τον Μάρτιο του 2023.