Σύνταξη: tourismtoday.gr

Το παγκόσμιο σύστημα διανομής Travelport διανέμει το περιεχόμενο NDC της Iberia σε αντιπροσώπους χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα Travelport+ σε 38 χώρες μετά την επιτυχημένη κυκλοφορία του στην Πορτογαλία τον Ιανουάριο.

Η επέκταση περιλαμβάνει βασικές ευρωπαϊκές αγορές όπως η Ισπανία, η Γαλλία, η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο, η Τσεχία, η Δανία, η Φινλανδία, η Ελλάδα, η Ουγγαρία, η Ιρλανδία, η Ιταλία, το Λουξεμβούργο, το Μονακό, η Ολλανδία, ο Άγιος Μαρίνος, η Σουηδία και η Ελβετία.

Πιο πέρα, η επέκταση είναι στις ΗΠΑ, το Ισραήλ, την Κίνα, την Ιαπωνία, την Αίγυπτο, τη Σενεγάλη, τη Νότια Αφρική και 13 χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Η Iberia αποτελεί μέρος του International Airlines Group (IAG), στον οποίο ανήκει επίσης η British Airways.

Τον Αύγουστο του 2023, η Travelport έθεσε σε λειτουργία το περιεχόμενο NDC της British Airways για τους πελάτες στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, πριν από την παγκόσμια εξάπλωση.
Αυτό ακολούθησε μια ευρύτερη συμφωνία για τη διανομή NDC μεταξύ της Travelport και της IAG που ανακοινώθηκε τον Δεκέμβριο του 2021.

Νωρίτερα αυτό το μήνα η Travelport άρχισε να διανέμει τους ναύλους NDC της Qatar Airways μέσω της πλατφόρμας Travelport+ σε περίπου 20 αγορές παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου.