Σύνταξη: tourismtoday.gr

Ο ολλανδικός οίκος δημοπρασιών Troowtwijk Auctions βγάζει στο “σφυρί” το σούπερ γιοτ Royal Romance που ανήκει στον φιλορώσο Ουκρανό ολιγάρχη Βίκτορ Μεντβέντσουκ.
Σύμφωνα με ουκρανικό πρακτορείο ARMA, το Royal Romance είναι το πρώτο περιουσιακό στοιχείο που κατασχέθηκε εκτός Ουκρανίας και τέθηκε σε δημοπρασία.

Το γιοτ μήκους 92,5 μέτρων έχει πέντε ορόφους και μια πισίνα. Κατασχέθηκε στην Κροατία τον Μάρτιο του 2022 μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και η κατοχή του μεταφέρθηκε πρόσφατα στην Ουκρανία. Η χώρα επέλεξε τον Troostwijk ως τον καταλληλότερο οίκο δημοπρασιών για να πουλήσει το γιοτ.

Τα κεφάλαια από την πώληση του Royal Romance θα διατεθούν για την αναπλήρωση του προϋπολογισμού της Ουκρανίας, όπως αναφέρει το ARMA.

Ο Βίκτορ Μεντβέντσουκ είναι ένας επιχειρηματίας και πολιτικός που βρίσκεται στη λίστα κυρώσεων των ΗΠΑ το 2014 για τον ρόλο του στην προσάρτηση της Κριμαίας. Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, είναι στενός φίλος του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η Τσεχική Δημοκρατία τον κατηγόρησε επίσης για ρωσική εκστρατεία παραπληροφόρησης που περιελάμβανε πληρωμές ευρωπαίων πολιτικών μέσω ενός ιστότοπου με έδρα την Πράγα που χρησιμοποιείται για τη διάδοση της ρωσικής προπαγάνδας.