Την ίδρυση φορέων ανάμεσα στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι και θα τρέξουν την διαδικασία σύνδεση των τοπικών προϊόντων με τον Τουρισμό και θα την εναρμονίσουν με την τοπική κοινωνία, περιλαμβάνει η δεύτερη φάση που έχει περάσει το εν λόγω εγχείρημα των τριών υπουργείων Οικονομίας, Αγροτικής Ανάπτυξης -Τροφίμων και Τουρισμού.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Βιομηχανίας, Στρατή Ζαφείρη, γίνονται επισκέψεις σε περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας, όπου οι ενεργές δυνάμεις των τοπικών κοινωνιών, έχουν ήδη ξεκινήσει από μόνοι τους το εγχείρημα, δημιουργώντας τοπική εφοδιαστική αλυσίδα προϊόντων.

Ο κ. Ζαφείρης σε δηλώσεις του σημείωσε πως στην Ελλάδα υπάρχουν αποσπασματικές ενέργειες εγχειρημάτων, συνδυασμού τοπικών προϊόντων με τον τουρισμό.

«Αυτό που επιχειρούμε είναι να στηρίξουμε αυτές τις προσπάθειες και να τους δώσουμε μια ευρύτερη προοπτική, καθώς και από τις Τράπεζες υπάρχει έντονο ενδιαφέρον να τις χρηματοδοτήσουν. Επίσης ειδικά στα νησιά που δεν έχουν μεγάλη παραγωγή προϊόντων, επιχειρούμε να βάλουμε τα προϊόντα της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Αυτές τις μέρες ο κ. Ζαφείρης βρίσκεται στο πανέμορφο νησί της Σάμου, όπου έχει συναντήσεις με φορείς και συλλόγους του νησιού, για την ενσωμάτωση των τοπικών και Ελληνικών προϊόντων στον Τουρισμό.

Σημειωτέον πως μόνο το 13% των Ελληνικών προϊόντων απορροφώνται από τους τουρίστες, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό γίνεται κατανάλωση εισαγόμενων προϊόντων. Στο σχεδιασμό των συναντήσεων είναι και η ΑΜ-Θ, για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Τέλος ο κ. Ζαφείρης δήλωσε ενήμερος και για το αίτημα των φορέων του Έβρου για την ίδρυση και λειτουργία κέντρου λογιστικών αποθηκών προϊόντων-Logistics-, στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, σε μια προσπάθεια να μειωθεί το κόστος μεταφοράς των προϊόντων.

Πηγή : ΕΡΤ